Nieuws

Rechtenfaculteit Leiden heeft beste reputatie

De rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden (foto: Chris van Houts)

Volgens de QS World University Rankings 2018 heeft de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden, net als de afgelopen vier jaar, de beste reputatie van Nederland. De Universiteit van Amsterdam staat dit jaar op een tweede plaats. Onderaan de lijst van Nederlandse universiteiten staat de Radboud Universiteit in Nijmegen.

De ranking is gebaseerd op academische reputatie, werkgeversreputatie en de impact van uitgevoerd onderzoek (H-index). De ranking begint te lopen in 2015.

In de top vijf van beste rechtenstudies staan Harvard (op één), Cambridge, Oxford, Yale en Stanford (op vijf). Leiden staat in deze ranking op de 32e plaats, de UvA staat op plaats 48. De rechtenfaculteiten van Maastricht en Utrecht staan (ongenummerd) tussen 51 en 100, die van Rotterdam (Erasmus), Tilburg, Groningen en de Vrije Universiteit tussen 101 en 150. De Nederlandse hekkensluiter is Nijmegen, mondiaal tussen de 251e en 300e plaats.

Leiden doet het dus goed maar heeft de afgelopen jaren wel aan reputatie ingeboet. In 2015 stond Leiden mondiaal nog op plek 23, een jaar later op 24 en in 2017 – net als in 2018 – op plek 32.

Wie in Afrika rechten wil studeren kan het beste naar de Universiteit van Kaapstad (tussen 51 en 100). In Latijns-Amerika staat Mexico City voorop (plaats 37) en down under is het de Universiteit van Melbourne (plaats 8).

https://www.mr-online.nl/leiden-beste-rechtenfaculteit/

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures