Recordaantal nieuwe advocaten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Bijschrift: Foto Shutterstock

Met 468 beginnende advocaat-stagiairs heeft de Beroepsopleiding Advocaten een nieuwe record gevestigd sinds de start van de nieuwe opleiding in 2013. Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Dit jaar zijn in totaal 922 nieuwe advocaten begonnen aan de verplichte driejarige beroepsopleiding voor advocaten, 50 studenten meer dan vorig jaar.

In de eerste helft van dit jaar kwamen er 454 nieuwe deelnemers naar conferentieoord Woudschoten in Zeist, waar traditiegetrouw de aftrap van de BA plaatsvindt. In de tweede helft van vorig jaar waren er nog 440 instromers. Vorig jaar begonnen in totaal 872 jonge advocaten met de beroepsopleiding. De NOvA verwacht dat het overgrote deel van de stagiairs aan de slag gaat binnen de betaalde praktijk.

AR-lid Ruben Alderse Baas verzorgde deze week de aftrap. Zijn tip voor alle nieuwe stagiairs: “Wees niet bang om te vragen. Zoek je mede-stagiairs op en deel ervaringen.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top