Recordaantal nieuwe advocaten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Met 445 beginnende advocaten heeft de Beroepsopleiding Advocaten een nieuwe record gevestigd sinds de start van de nieuwe Beroepsopleiding Advocaten in 2013. In de tweede helft van vorig jaar kwamen er 440 nieuwe deelnemers naar Woudschoten. In de eerste helft van vorig jaar waren dat er nog 431.

In de jaren 2012, 2013 en 2014 nam het aantal advocaat-stagiairs gestaag af. Op het dieptepunt in het tweede cohort van 2014 bleef het aantal nieuwkomers steken op 332. De negatieve trend werd in 2015 al omgebogen. Sectorkenners als Rob van Otterlo en Brechje van der Velden schrijven de huidige groei vooral toe aan de opleving van de economie.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top