Reinier Wolters (Citius Advocaten) over een ontslagzaak

Overstapper van de week is Reinier Wolters. Wolters is sinds 1 april 2022 als partner verbonden aan Citius advocaten in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en arbeidsmigratierecht. Wolters was hiervoor verbonden aan Valegis Advocaten.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarmee heeft u Citius overtuigd dat u de juiste persoon bent voor het kantoor?
Het gaat om zowel een zakelijke als een persoonlijke match. Een fijne samenwerking in een prettige werkomgeving vinden wij erg belangrijk. Dat dit goed zou passen konden we goed inschatten omdat we elkaar al een tijdje kennen. Thea Vlot (partner arbeidsrecht) was zelfs ooit mijn patroon. Zakelijk is er ook een goede match. Mijn specifieke focus op grensoverschrijdende aspecten van het arbeidsrecht en de arbeidsmigratiepraktijk is een mooie aanvulling op de brede arbeidsrecht- en ondernemingsrechtpraktijk.

Hoe zag uw eerste werkdag eruit?
Het was een superstart. De eerste weken zijn voorbijgevlogen en het is alsof ik hier al veel langer werk. De praktijk loopt gelijk goed en er komt leuk werk binnen. Mijn eerste werkdag stond vol besprekingen, lekker druk dus.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?
Ik had niet zo gek veel voornemens toen ik startte. Ik rolde er bij wijze van spreken in en het beviel direct erg goed. Ik wist al gauw, de advocatuur is uitdagend en dit is voor de lange termijn.

En, ziet u dat nog steeds zo?
Ik heb een veel duidelijker beeld gekregen van het werk, en wat mijn meerwaarde kan zijn. Er is veel meer focus en dat leidt tot werk dat bij mij past, zowel qua specialisatie als type client. Ik ben hier dus nog lang niet op uitgekeken.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Ik stond een werkgever bij in een ontslagzaak die al gauw uitmondde in een kwestie waarin alle aspecten van mijn praktijk qua grensoverschrijdende arbeid waaronder IPR, maar ook disciplines als fiscaliteit en sociale zekerheid een rol gingen spelen. Die multidisciplinaire aanpak waarin samenwerking met andere deskundigen vaak is vereist vind ik uitdagend en levert mij veel werkplezier op.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top