Rien Hoogendoorn (HerikVerhulst) over zijn toekomstplannen

Overstap van de week is Rien Hoogendoorn. Hoogendoorn is recent als partner ondernemingsrecht en insolventierecht begonnen bij HerikVerhulst. Hiervoor was hij als counsel verbonden aan Windt le Grand Leeuwenburgh.

Delen:

Rien Hoogendoorn

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom deze overstap?
Veel dank. De afgelopen jaren heb ik vanaf de oprichting met veel plezier gewerkt bij Windt le Grand Leeuwenburgh. Dat was een bijzonder dynamische en leerzame periode. Ik heb me in die periode niet alleen inhoudelijk verder ontwikkeld, maar ook het nodige geleerd over het opbouwen van een praktijk en kantoor. Eerder was ik al een aantal jaren verbonden aan HerikVerhulst en ik kende het kantoor en de mensen daar dan ook al goed. In aansluiting op mijn ontwikkeling in de afgelopen jaren, was de mogelijkheid om nu partner te worden voor mij een uitgelezen kans om mij bij een vertrouwd en gerespecteerd kantoor verder te ontwikkelen, juist ook als ondernemer.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden, dat u erbij hebt gekregen?
We zijn nu vrijwel niet op kantoor, maar HerikVerhulst houdt kantoor op een locatie met prachtig uitzicht op de Maas.

Wat heeft u met pijn in uw hart achter u gelaten?
Hoewel cliché, is het uiteindelijk vooral jammer dat je collega’s achterlaat met wie je dagelijks met plezier en enthousiasme samenwerkte. Doordat we nu in sommige dossiers nog samenwerken, is overigens nog geen sprake van echt achterlaten op dat punt.

Wat is het verschil tussen uw nieuwe kantoor HerikVerhulst en uw oude kantoor Windt le Grand Leeuwenburgh?
De verschillen zijn overzichtelijk. Beide kantoren richten zich met name sterk op het ondernemingsrecht, arbeidsrecht en insolventierecht. Waar mijn oude kantoor daarnaast een sterk team intellectueel eigendomsrecht heeft, heeft mijn huidige kantoor een sterk team haven & handel. Ook het type cliënt en de gemiddelde omvang daarvan verschilt weinig. Een groot verschil is dat HerikVerhulst tachtig jaar langer bestaat dan mijn oude kantoor, wat ervoor zorgt dat relaties met cliënten hier soms al langer bestaan dan dat ik advocaat ben.

Wat heeft u over vijf jaar bereikt?
Door de komende jaren met het team herstructurering en insolventie verder te groeien, verwacht ik over vijf jaar tot de top insolventierechtadvocaten en curatoren te behoren. Klaar om uitdagende herstructureringen en insolventies in vertrouwen en met succes op te pakken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven