Rob van den Sigtenhorst (BJTK) over ‘Goeie, thanks!’

Overstapper van de week is Rob van den Sigtenhorst. Van den Sigtenhorst is sinds 1 maart 2022 als partner Finance & Restructuring verbonden aan BJTK in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in financieringen en zekerheden en herstructurerings- en insolventiekwesties, waaronder de WHOA, en daarmee samenhangende aansprakelijkheidsrisico’s. Van den Sigtenhorst was hiervoor onder meer verbonden aan De Brauw (Amsterdam, New York) en Davis Polk & Wardwell (New York).

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Ik werkte geregeld met BJTK samen in een aantal van hun M&A-transacties en renewable-energyprojecten, waar zij mij bij betrokken voor de bijbehorende financiering. Daarbij werd ik enorm gegrepen door hun jeugdige enthousiasme, ondernemersgeest en het plezier waarmee ze samenwerken. Dus toen ze mij vroegen of ik niet beter gewoon kon aanhaken, was ik snel verkocht.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij BJTK?
Bij BJTK combineren ze juridische scherpte met de ondernemende geest die ik net noemde. Ik denk dat ik daarbij pas: ik vind die combinatie ook het leukst. Begrijpen waar je cliënt commercieel mee bezig is en ook daar echt wat toevoegen. Zoals vanochtend nog: ik had gisteren geadviseerd en vanochtend ‘onder de douche’ bedacht ik toch nog iets wat me tactisch handig leek om de deal gedaan te krijgen en appte dat naar de cliënt. Als die dan antwoordt met: “Goeie, thanks!”, dan vind ik dat leuk. 

Met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij BJTK?
Enthousiasme. Ik heb veel energie om verder aan kantoor en onze gezamenlijke praktijken te bouwen en dat kan ik bij BJTK goed kwijt! Op die manier hebben mijn partners de afgelopen jaren samen al een prachtig kantoor gebouwd en ze hebben nog steeds de insteek van overal kansen zien en die samen proberen te grijpen, zonder moeizaam besluitvormingsproces en zonder allerlei beren op de weg te zien. 

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
De zaak die ik (toen ik er nog niet werkte) NIET met BJTK heb gedaan. Op een gegeven moment had ik in een financieringszaak M&A-expertise nodig (de leningnemer zou ook een warrant verlenen met een ingewikkelde structuur). Ik vroeg aan BJTK of we dat weer samen konden oppakken. Na enige stilte aan de andere kant van de lijn was het antwoord: “Het spijt ons echt enorm, maar nee, helaas niet. We hebben het gewoon echt veel te druk en willen cliënten in al lopende zaken niet tekort doen in de dienstverlening en onszelf en onze medewerkers ook niet over de kling jagen.” Waanzinnig sterk vond ik dat. Zelf heb ik volgens mij nog nooit om zulke redenen een zaak geweigerd, maar die insteek bij het runnen van een kantoor en het bedienen van je cliënten vond ik… verfrissend!

Wat staat er bovenaan op uw bucketlist?
Een paar maanden er echt tussenuit met mijn lief (ooit… als de kids ouder zijn), of eerder al met het hele gezin: op wereldreis. Met een zeilschip en/of trekken door Azië of Latijns Amerika. 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top