Rob van der Zande (Sandman Legal) over niet veranderen… of toch wel?

Overstapper van de week is Rob van der Zande. Van der Zande is sinds 1 januari 2023 als advocaat en partner verbonden aan Sandman Legal in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in M&A, litigation en arbeidsrecht. Van der Zande was hiervoor verbonden aan MA law.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Wij kennen u van 12 jaar geleden. Toen was u ook Overstapper van de week, en u vertelde dat u niet van verandering houdt. Vanwaar dan deze toch aanzienlijke verandering?
Gelukkig verandert er niet veel. Ik blijf samenwerken met MA law en door de iets gewijzigde positionering kan ik ook mijn beide andere grote liefdes, litigation en arbeidsrecht, blijven bedrijven.

U heeft een nieuw kantoor opgericht. Heeft u de inrichting van uw kantoor zelf gedaan?
Ik heb dezelfde werkplek gehouden en de huur is inclusief inrichting. Wat aan de muur hangt is van mij, zoals de nog altijd prachtige en tijdloze beeltenis van het Academiegebouw van Jeroen Hermkens uit 1997.

Hoe gaat u zich van de concurrentie onderscheiden?
Natuurlijk heb ik weinig concurrentie, want welke M&A-advocaat kan een bedrijf ook bijstaan in andere kwesties?

Toen wij u twaalf jaar geleden spraken, wilde u graag nog een schijnbaar kansloze pro deo zaak meemaken, die leidt tot succes en een rol in de verfilming ervan. Is die wens uitgekomen, en zo niet blijft dit uw wens, of heeft u een nieuwe wens (ondanks dat u niet van veranderingen houdt)?
Mijn grootste wens is dat mijn dochter Anna Maria in mijn voetsporen treedt en ze heeft – hoewel ze pas 4 is – nu al een groot gevoel voor rechtvaardigheid.

Bent u nu uit-veranderd, of zien we u over tien jaar weer als Overstapper van de week, en zo ja, in welke hoedanigheid?
Goeie vraag. Er is al zo veel veranderd dat ik de toekomst niet meer durf te voorspellen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven