Rosalie ten Wolde (HOYNG ROKH MONEGIER) over fanatieke collega’s

Student-stagiair van de week is Rosalie ten Wolde. Ze liep stage bij HOYNG ROKH MONEGIER. Ze had niet verwacht dat ze in zo’n nuchtere, gemakkelijke en vriendelijke werkomgeving terecht zou komen.

Delen:

Rosalie ten Wolde (23) studeert Ondernemingsrecht (master) aan de Universiteit Leiden. Zij verwacht in december 2022 af te studeren. Zij liep stage bij HOYNG ROKH MONEGIER in Amsterdam, in de maanden mei en juni 2022.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Met dank aan een onderzoeksstage op de universiteit kwam ik aan het einde van mijn bachelor in aanraking met het intellectuele eigendomsrecht. Het dynamische en innovatieve karakter van dit rechtsgebied zorgde ervoor dat ik vrijwel direct tot de conclusie kwam dat ik graag stage wilde lopen bij een IE-kantoor. Uiteraard kom je in Nederland dan al snel uit bij HOYNG ROKH MONEGIER!

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Aangezien ik nog niet eerder een stage had gelopen baseerde ik mijn verwachtingen voornamelijk op de stage-ervaringen van studiegenoten. Op basis van deze ervaringen (en het klassieke beeld van een advocatenkantoor) had ik niet verwacht dat ik in zo’n nuchtere, gemakkelijke en vriendelijke werkomgeving terecht zou komen. Vanaf dag één werd ik betrokken bij grote (en kleine) zaken en adviezen, voelde ik mij onderdeel van het kantoor en leerde ik iedere dag weer ontzettend veel van alle advocaten en octrooigemachtigden. Daarnaast heb ik enorm gelachen door alle gesprekken tijdens de lunch en het fanatisme dat bij elk potje tafelvoetbal weer naar boven kwam. 

Wat moest je tijdens je stage zoal doen?
Ik heb memo’s geschreven over zeer uiteenlopende vraagstukken, jurisprudentieonderzoek gedaan, meegeschreven aan (proces)stukken en bewijsmateriaal verzameld. Ook mocht ik mee naar verschillende zittingen en aanwezig zijn bij gesprekken met cliënten.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Aan het einde van mijn tweede stageweek mochten mijn mede-stagiaire en ik aansluiten bij het verlate kerstdiner van het kantoor. Een fantastische avond waarop ik de meest geweldige gesprekken heb gevoerd!

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Gedurende mijn stage herhaalde men meermaals hoe belangrijk het is om de tijd te nemen voor het uitzoeken van een vraag. Achteraf zou ik daarom, zeker in het begin, met nog meer rust aan alle vraagstukken zijn begonnen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Wonder boven wonder zijn echt ‘grote’ blunders mij bespaard gebleven. Het bleef gelukkig bij een kleine verwarring tussen twee bekende webshops en een paar uur extra werk. 

Het grootste succes van mijn stage vind ik zelf bij uitstek de hoeveelheid kennis die ik heb kunnen opdoen in twee maanden. Voor mijn gevoel heb ik mijn kennis van het octrooirecht vertienvoudigd en hierdoor een grote voorliefde voor dit rechtsgebied ontdekt. 

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Absoluut! Ik ben er zeker van dat ik verder wil in de IE-advocatuur. 

Waar denk je over tien jaar te staan?
Dan hoop ik werkzaam te zijn bij een top IE-kantoor en op dagelijkse basis met veel plezier te blijven leren van al mijn collega’s en vakgenoten. 

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven