SAAB overgenomen door Spyker Cars

Delen:

De Nederlandse autofabrikant Spyker Cars neemt zijn Zweedse branchegenoot SAAB over van General Motors. Transactiebedrag ligt rond de 300 miljoen euro.

Adviseurs Spyker Cars
Allen & Overy (Annelies van der Pauw, Tim Stevens, Danielle Bune)

Adviseurs General Motors
Houthoff Buruma (Alexander Kaarls, Martine Bijkerk, Charlotte Niggebrugge, Nils Vernooij), Advokatfirman Hammarskiöld & Co

Adviseurs Vladimir Antonov en Bankas Snoras (verkoop belang, aflossing lening)
Simmons & Simmons (Pieter van Uchelen, Daphne Brinkhuis, Michiel Wurfbain)

Alexander Kaarls, dealmaker voor Houthof Buruma: “GM Europe en Houthoff Buruma werken reeds enige jaren samen bij verschillende aangelegenheden. Deze enorm in de aandacht staande deal was leuk om te doen. Daarbij was het wel prettig dat het tot de aankondiging van het tekenen van de deal niet bekend was dat wij hier mee bezig waren, zodat we rustig op de achtergrond konden werken. De deal vergt, van begin tot einde, accuratesse en creativiteit op nagenoeg ieder punt. Het was geen vanzelfsprekendheid dat het relatief kleine Spyker in staat zou zijn het veel grotere SAAB over te nemen. Naast, onder meer, het indrukwekkende doorzettingsvermogen van Victor Muller, bleek de juridische input – meen ik – daarbij ook van doorslaggevend belang. GM ging mijns inziens akkoord met de verkoop omdat het goed nieuws is voor SAAB’s werknemers, dealers en toeleveranciers, fantastisch nieuws voor de miljoenen SAAB-rijders en liefhebbers, en voor GM zelf. GM heeft altijd de hoop gehad dat het sluiting van SAAB kon voorkomen. Deze deal geeft SAAB een toekomstperspectief waaraan GM graag meewerkt. Toen de deal uiteindelijk tot stand kwam was het dan ook voor alle partijen een fantastisch moment. Ik rij met enige regelmaat in een SAAB, maar heb er zelf geen. Mijn parnter Martine Bijkerk, met wie ik deze deal samen deed, is een buitengewoon trouw SAAB-rijder, en we gebruikten uiteraard haar auto om naar meetings te rijden. In een Spyker heb ik, eerlijk gezegd, nog niet mogen rijden. Misschien moest ik daar Victor Muller toch maar eens op aanspreken.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven