Sanders Supermarkten overgenomen

Delen:

Sligro Food Group gevestigd in Veghel heeft Sanders Supermarkten overgenomen. Sanders Supermarkten beschikt in de regio Twente over 22 full service supermarkten en een eigen vleesverwerkingsbedrijf met in totaal circa 500 personeelsleden. Over 2009 is een netto-omzet van 100 miljoen euro gerealiseerd. Sligro betaalt bijna 50 miljoen euro voor de onderneming.

Adviseurs Sligro Food Group NV
Sligro inhouse (Gerrie van der Veeken), Loyens & Loeff (Maurice Essers)

Adviseurs Sanders Supermarkten BV
KienhuisHoving (Freek Wesseling, Adriaan de Buck, Steven Verschuur, Arjan ten Vergert, Frank Röben), Boer & Croon (Maarten Vijverberg, Gonneke van der Lee, Daphne Bergwerff)

Adriaan de Buck, dealmaker voor KienhuisHoving: “Sligro is een beursgenoteerde, geoliede machine met juristen die vaker met dit bijltje hakken. Het hele proces tot aan het NMa-traject – waarbij Maurice Essers werd ingeroepen – heeft men bij Sligro dan ook zonder externe adviseurs begeleid. De overname van Sanders was een substantiële transactie. Toch verliep het buitengewoon soepel; er werd niet gediscussieerd over punten en komma’s. Zeker in deze tijd is dat bijzonder te noemen. Deels had dat te maken met de vertrouwensband en de goede persoonlijke chemie die er tussen de bestuurders van Sligro en Sanders bestond. Daarnaast kwam de sectorexpertise van Boer & Croon bij deze controlled auction goed van pas; er waren meerdere partijen oprecht geïnteresseerd.
Het aardige van Sanders is dat zij een lokale speler zijn in het oosten van het land, waar een aantal landelijke partijen nog geen vertegenwoordiging heeft; in die zin een unique selling point voor Sanders. Mede door de consolidatieslag in de supermarktbranche kwam de transactie voor Sanders precies op het goede moment. Je ziet bij dit soort deals wel eens nachtenlange onderhandelsessies met uitgebreide voorwaarden van beide kampen. Dit keer was het aanzienlijk sneller beklonken. Beide partijen hadden de bereidheid om water bij de wijn te doen en zodoende ontstond er een mooie deal.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven