Saskia Belleman genomineerd voor persprijs

Delen:

Beeld bij genomineerden voor persprijsDe jury van de Stichting Persprijs Jacques van Veen heeft vijf inzendingen genomineerd voor de Persprijs Jacques van Veen 2016. Journaliste Saskia Belleman is kanshebber voor haar rechtbankverslagen in De Telegraaf.

De andere genomineerden zijn De Haaien voor de televisieserie ‘De Rechtbank’, seizoen 3, Wim van den Eynde voor zijn boek ‘Fortisgate. Een stresstest voor justitie’, Michiel Princen voor zijn boek ‘De gekooide recherche’ en Coen Verbraak en Daniëlle van Lieshout voor de televisieserie ‘De Aanklagers’. Laatstgenoemde won in oktober de Mr. Eva Meillo-prijs.

De bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de prijs bestaande uit een bedrag van € 10.000 vindt plaats op 1 december a.s. in Amsterdam.

De Persprijs Jacques van Veen is de belangrijkste persprijs op het gebied van justitie en wordt eens in de drie jaar uitgereikt. Doel van de prijs is de kwaliteit van de journalistiek op het terrein van het recht in het algemeen en de rechtbankverslaggeving in het bijzonder te bevorderen. De persprijs Jacques van Veen kent een wisselende jury en staat dit jaar onder voorzitterschap van Geert Corstens, oud-president Hoge Raad.

Ter gelegenheid van de uitreiking op 1 december vindt een debat plaats over de vraag: Hoe transparant is de openbare rechtspraak? Deelnemers zijn Folkert Jensma, juridisch redacteur en commentator NRC Handelsblad, Miranda de Meijer, hoogleraar op de bijzondere leerstoel Openbaar Ministerie van de UvA, Leo Neels, jurist en algemeen directeur van Itinera, advocate Lotje van de Puttelaar en rijdende rechter Frank Visser. De debatleider is Martijn de Greve. Aanmelden kan via persprijs@xs4all.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven