Doorstart voor scheidingssite

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Illustratie Shutterstock

De online scheidingssite Rechtwijzer uit elkaar maakt een doorstart. Een nieuw bedrijf, Justice42, neemt het stokje over van juridisch innovatiebureau HiiL dat samen met de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) en IT-bedrijf Modria aan de wieg stond van Rechtwijzer uit elkaar.

Justice42 wil online scheiden aanbieden via www.uitelkaar.nl en gaat met HiiL werken aan de ontwikkeling van deze site. Het is de bedoeling het nieuwe digitale product onder meer via Rechtwijzer uit elkaar aan te bieden. De Raad voor Rechtsbijstand ondersteunt het initiatief van Justice42.

Verbroken

HiiL heeft de samenwerking met de RvR en IT-bedrijf Modria verbroken, omdat het aantal scheidingen via het onlineplatform tegenvalt. “Voor ons is het daardoor financieel niet mogelijk om deze online scheidingshulp in de lucht te houden,” zegt Maurits Barendrecht, research-directeur bij HiiL in het Financieele Dagblad.

Eigen woning en alimentatie

Rechtwijzer uit elkaar startte in november 2014. De RvR, verantwoordelijk voor de gesubsidieerde rechtsbijstand in Nederland, investeerde in het online platform om de innovatie aan te jagen. Via Rechtwijzer biedt de RvR ook hulp bij andere problemen, zoals ontslag en huurgeschillen.

Op de website konden echtparen hun huwelijk tegen lage kosten beëindigen. Kwamen zij er niet uit, dan bood een online mediator hulp. Ruim 1300 stellen meldden zich aan op Rechtwijzer uit elkaar. 813 zaken zijn afgerond.

Gelijk speelveld

Dat aantal is te laag om door te kunnen gaan met de online scheidingshulp, stelt Barendrecht. “Er is geen sprake van een gelijk speelveld. Wij krijgen niet dezelfde subsidies en aandacht als traditionele vormen van gesubsidieerde rechtsbijstand. Al het geld gaat naar de mensen in het huidige systeem.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top