Secondary buy-out Life & Mobility

Delen:

ABN AMRO Participaties verkoopt middels een secondary buy-out het belang in rolstoelenfabrikant Life & Mobility aan investeerder Berk Partners en het management. Life & Mobility Group gaat samen met Berk op zoek naar nieuwe overnames.

Adviseurs ABN AMRO Participaties en Life & Mobility
CORP. (Eric de Best), Vondel Finance (Frank de Lange)

Adviseurs Berk Partners
Marree en Dijxhoorn (Alexander Steenaert, Judith Anema), Eversheds Faassen (Mick van Waateringe, Leontien Manenschijn)

Eric de Best, dealmaker voor CORP.: “We raakten in 2005 voor het eerst bij Life and Mobility betrokken toen ABN AMRO Participaties ons vroeg om hen bij te staan in een door hen gesponsorde management buy out. Na de investering door ABN AMRO Participaties en management hebben wij ook Life and Mobility zelf regelmatig geadviseerd in haar buy and build strategie. Toen voor ABN AMRO Participaties de tijd kwam om haar belang in Life and Mobility te verkopen en het management op zoek ging naar een nieuwe investeerder voor een secondary buy-out zijn we wederom benaderd. Het is altijd leuk om op een dergelijke manier langere tijd bij een onderneming betrokken te zijn. Er werd een competitief proces gestart met meerdere bieders. Er was veel belangstelling. Al snel bleek dat Berk de sterke voorkeur genoot van zowel management als ABN AMRO Participaties. Toen is het snel gegaan. Tussen de eerste gesprekken met Berk en de closing zat niet veel meer dan een maand. Dat is, zeker in deze markt, vlot te noemen. De closing van de secondary buy out was overigens op de dag af vijf jaar na de eerste buy out.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven