Secretaresses advocaat Gerald Roethof mishandeld

Delen:

Gerald Roethof
Foto: Roethof Advocaten

Secretariaatsmedewerkers van advocaat Gerald Roethof zijn woensdagochtend 23 oktober mishandeld in zijn kantoor aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Een verdachte is opgepakt, meldt de politie.

Amokmaker

De verdachte is volgens Roethof een amokmaker, die geen cliënt van hem of zijn kantoor was. “Hij was kennelijk op mijn kantoor op zoek naar een collega van een aan mijn kantoor gelieerd kantoor”, zegt Roethof. “Die collega werkt niet bij mij, werkt niet voor mij en was derhalve niet bij mij op kantoor aanwezig toen die man binnenkwam.”

Vernielingen

Op dat moment waren alleen medewerkers van het secretariaat van Roethof aanwezig, die aan de man vroegen zich rustig te gedragen en het pand te verlaten. “Dat heeft hij niet gedaan, integendeel. Hij heeft mijn secretaresses aangevallen en mishandeld. Tevens heeft hij vernielingen op mijn kantoor aangericht”, zegt de advocaat. “Jammer dat ik niet aanwezig was, dan had ik mijn overredingskracht kunnen gebruiken.”

Beveiligingsmaatregelen

Roethof weet nog niet of hij beveiligingsmaatregelen gaat nemen. “Daar moet ik nog over nadenken. Ik voel me zelf niet onveilig, maar ik wil niet egoïstisch zijn. Ook mijn medewerkers moeten zonder angst kunnen werken.”

Tweede geweldsdaad

Na de moord op Derk Wiersum in september is dit de tweede geweldsdaad tegen de advocatuur in korte tijd. “Maar ik wil dit incident los zien van de liquidatie van Derk Wiersum,” zegt Roethof. “Want daar lijkt sprake te zijn van een gerichte actie, en in ons geval betrof het iemand, schat ik in, met een stoornis.”

Ziekenhuis

Een van de secretaresses is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze maakt het volgens de advocaat naar omstandigheden redelijk. De politie onderzoekt de zaak en kon de verdachte vrijwel direct na de mishandeling aanhouden.

Roethof is onder meer advocaat van de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, Jos B.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven