Seppe Stax (Mobius Advocaten) over vier goede vrienden

Overstapper van de week is Seppe Stax. Samen met Niels Molenaar, Soufjan El Baroudi en Marius van der Torren is hij op 1 januari begonnen met Mobius Advocaten in Amsterdam. Stax was senior advocaat bij de praktijkgroep Projects & Real Estate van Allen & Overy.

Delen:

Van harte gefeliciteerd, een nieuw kantoor. Heeft u een gat in de markt gevonden?
Mobius richt zich op transacties en advieswerk binnen energietransitie- en vastgoedsector. Binnen deze sectoren biedt Mobius de advocatuurlijke expertise om een deal volledig te draaien: opstellen en onderhandelen van (koop)contracten, kennis van het vastgoedrecht, (project)financieringen, en omgevings- en energierecht. De opzet als advocatuurlijke ‘one-stop shop’ op deze gebieden vond je tot op heden alleen de grote (internationale) advocatenkantoren. Alleen wij bieden het aan voor tarieven die horen bij een boutiquekantoor.

U start dit kantoor met drie collega’s van Allen & Overy. Zijn jullie het ‘dream team’?
Zo zien we dat zeker. We hebben alle vier lange tijd met elkaar samengewerkt bij Allen & Overy, en zo veertig jaar aan ervaring opgedaan op het allerhoogste niveau, in vaak zeer complexe transacties. We kennen de dynamiek van de transactiepraktijk en streven dezelfde hoge mate van kwaliteit en service na. Leuk feitje is dat we ook al lange tijd vier goede vrienden zijn.

 Heeft u de inrichting van uw kantoor zelf gedaan?
Het Mobiuskantoor zit in een karakteristiek pand aan De Lairessestraat 174 te Amsterdam, een geweldige, centrale locatie. De inrichting hebben we zelf gedaan. Voornamelijk omdat we het een uitdaging vinden om het smaakvol in te richten zonder daar een kapitaal aan uit te geven. De inrichting is ook een van de eerste tastbare stappen bij de oprichting van een kantoor.

 Hoe ziet de ‘nieuwe’ advocatuur er u volgens u uit?
Boutiquekantoren gaan een steeds grotere rol innemen in de transactiepraktijk: op dit moment is er al een groot aantal M&A-boutiques die qua kwaliteit en professionaliteit niet onder doen voor de grote kantoren aan de Zuidas. En bijvoorbeeld met de komst van Mobius, blijft het boutique-aanbod groeien. De kwaliteit en professionaliteit, in combinatie met de zeer concurrerende pricing van boutiques, maakt dat boutiques voor cliënten een steeds aantrekkelijker alternatief zijn voor de grote kantoren. Boutiques werken ook goed samen: toen de oprichting van Mobius bekend werd, kregen we onvoorstelbaar veel positieve reacties van boutiquekantoren uit ons netwerk.

 Als we u over tien jaar weer spreken, wat heeft uw kantoor dan allemaal bereikt?
Mobius Avocaten is dan een gevestigde naam binnen de vastgoed en renewable energy transactiesector. Ook heeft Mobius dan een serieuze bijdrage geleverd aan de energietransitie, milieu en de vastgoedsector door mee te denken over bijvoorbeeld circulariteit: hoe zorg je er contractueel voor dat een product zoals een zonnepaneel weer wordt hergebruikt? Voor nu is het de ambitie om te groeien naar zo’n tien ervaren en specialistische transactieadvocaten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven