Sharif Ibrahim (Van Kaam IP & Media) over een illustratie

Overstapper van de week is Sharif Ibrahim. Ibrahim is in augustus 2022 gestart bij Van Kaam IP & Media als advocaat-medewerker. Hij is gespecialiseerd op het gebied van intellectuele eigendom. Hiervoor was Ibrahim werkzaam in de (inter)nationale IE -praktijk en in de ‘gaming & gambling’-praktijk.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Ik ben overgestapt omdat ik langzaam merkte dat ik het procederen en de IE-praktijk (en de levendige IE-gemeenschap) miste. Bij mijn vorige kantoor, Kalff Katz & Franssen heb ik een goede tijd beleefd in de gaming & gambling praktijk met leuke collega’s. De kans deed zich echter voor om terug te keren in de IE-praktijk en weer te gaan procederen in IE-zaken. De gesprekken met het team bij Van Kaam hebben mijn enthousiasme alleen maar meer aangewakkerd; dat maakte dat ik deze kans niet wilde laten liggen. 

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Zeker, net zoals mijn vorige kantoor is er hier sprake van een klein en hecht team waar ik goed ben verwelkomd. Het bijstaan van zowel individuen als grotere partijen is iets wat mij erg trekt en nieuw is ten opzichte van mijn werkzaamheden in het verleden. Daarnaast geniet ik van het samen sparren over procedures en strategie en kan ik ook putten uit de ruime ervaring van het team.

Wat wordt uw grootste uitdaging?
“Grootste uitdaging” is wellicht niet de juiste benaming, maar het verder leren kennen van de mediasector en het medialandschap is een belangrijk punt. Een deel van de cliënten is immers afkomstig uit de mediasector. Ik heb daar alvast een goede start mee gemaakt door deel te nemen aan de jaarlijkse Studiedag Onrechtmatige Perspublicaties die zowel door advocaten als cliënten goed is bezocht en waar veel is gediscussieerd over het vakgebied en de sector.

U heeft in de gamingpraktijk gezeten. Gamet u zelf ook?
Toegegeven, bij mijn vorige kantoor heb ik voornamelijk zaken op het gebied van kansspelen behandeld, maar ik speel wanneer daar tijd voor is af en toe graag even FIFA op de PlayStation.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Niet zozeer een specifieke zaak, maar meer de karakteristieken van een zaak die ik enige jaren geleden behandelde. Het betrof een merkengeschil met een sterk technische achtergrond. Die technische achtergrond hebben wij vervolgens uitgelegd door middel van een (grote) illustratie. Het was mooi om te zien hoe het samenspel met ons als advocaten, de cliënt en de legal designer uiteindelijk leidde tot een mooi eindresultaat waarmee wij duidelijk aan de rechter konden uitleggen hoe de vork in de steel zit. Ik voorzie dat dergelijke hulpmiddelen in de toekomst een steeds grotere rol gaan krijgen. Ik ben er in ieder geval een fan van.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven