Shila Kedar (Ekelmans & Meijer) over vertrouwen op eigen creativiteit

Delen:

Shila Kedar (27) studeert Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. Zij verwacht in mei 2019 af te studeren. Ze liep in januari en februari 2019 stage bij Ekelmans & Meijer in Den Haag, sectie Ondernemingsrecht.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik keek ernaar uit om kennis te maken met de praktijk om te ontdekken of de advocatuur iets voor mij is. Via via had ik verschillende positieve verhalen gehoord over de zaken en de sfeer bij Ekelmans & Meijer. Dat Ekelmans & Meijer een middelgroot kantoor is en gespecialiseerd is in meerdere rechtsgebieden waaronder het Ondernemingsrecht sprak mij vooral aan omdat ik momenteel bezig ben met de master Ondernemingsrecht.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Eigenlijk had ik vrij weinig verwachtingen en begon ik met een open blik aan mijn stage. Ik had nog niet eerder op een advocatenkantoor stage gelopen en ik was benieuwd naar de werkzaamheden binnen het kantoor. De werkzaamheden bleken heel uitdagend en divers, de sfeer heel ontspannen en informeel.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
De sollicitatieprocedure heb ik als erg prettig ervaren. De procedure begon met het opsturen van een sollicitatiebrief met motivatie en cv. Vervolgens werd ik gebeld en uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek om mijn motivatie toe te lichten. Bij dit gesprek waren een advocaat van de sectie Ondernemingsrecht en een medewerker van HR aanwezig. Tien minuten na het gesprek kreeg ik al te horen dat ik stage mocht lopen bij het kantoor. Er was geen assessment.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik heb geleerd op mijn eigen creativiteit te vertrouwen in vraagstukken waarbij er bijvoorbeeld weinig rechtspraak is of weinig bronnen zijn om toch tot een antwoord te komen. Dit is een les die ik niet zal vergeten. Verder zal ik de interessante zittingen waar ik naartoe ben geweest niet vergeten. Mooi om te zien en aan bij te kunnen dragen. Ook zal ik de blockchaincursus die gegeven werd op kantoor niet snel vergeten.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, maar nee ik zou niks anders aanpakken. Ook al was ik in het begin onzeker over mijn werk, ik heb veel geleerd en daartoe dient een stage tenslotte.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Volgens mij heb ik niet echt een blunder begaan. Mijn grootste successen zijn dat ik mezelf heb ontwikkeld en mijn mooie stagebeoordeling.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Dat ben ik zeker aan het overwegen!

Heb je suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven