Silicon Hive overgenomen door Intel Corporation

Delen:

Het Amerikaanse Intel Corporation neemt het Eindhovense Silicon Hive over van Prime Ventures. Silicon Hive is een spin off van Philips. Het bedrijf maakt processorkernen (onder meer Intels Atom-processors), ontwikkelgereedschap en hardwareversnellers.

Adviseurs Intel Corporation:
De Brauw Blackstone Westbroek (Anja Mutsaers), Gibson, Dunn & Crutcher LLP

Adviseurs Silicon Hive:
Bird & Bird (Pauline Vos), Wilson Sonsini Goodrich & Rosati

Adviseurs Prime Ventures:
Norton Rose (Marcel van de Vorst)

Marcel van de Vorst, dealmaker voor Norton Rose: “Silicon Hive is één van de zeven spin-out bedrijven van Philips die door Prime Ventures werd overgenomen en de derde exit in korte tijd. Eerder traden wij op bij de verkoop van Liquavista door Samsung en de verkoop van Q-go aan het Amerikaanse RightNow. Deze serie van exits is een bewijs dat de technologiesector volop in beweging is en dat Nederlandse R&D-bedrijven het daarbij goed doen. Strategische partijen gaan in toenemende mate de markt op, op zoek naar mooie assets die hun eigen activiteiten versterken. Bij deze deal geeft het onderhandelen met een Amerikaanse partij de deal een extra dimensie, doordat je vanuit verschillende jurisdicities tot elkaar moet zien te komen. Het juridisch referentiekader van Amerikanen is anders dan we in Nederland gewend zijn en dat vereist ervaring op het gebied van Amerikaans recht. In zijn algemeenheid onderhandelen Amerikanen veel scherper naar de letter van het contract, vroeger nog meer dan tegenwoordig. In Nederland waren we daar altijd wat soepeler in maar daar zien we nu een trend dat de teksten in de overeenkomsten een belangrijkere rol krijgen. De scherpe kantjes zijn er aan beide kanten dus enigszins af. De praktijk voor dit soort transacties met venture capital backed-companies heeft zijn oorsprong in Silicon Valley. Een deal wordt vaak op basis van de Amerikaanse documentatie gestructureerd naar Nederlands Recht. Wij hebben sinds 2000 al veel mooie zaken mogen doen voor Prime Ventures en ik hoop ze nog lang van dienst te kunnen zijn. Spelers als Prime Ventures zijn voor onze economie van groot belang; zij financieren jonge bedrijven om de groei te realiseren en nemen daarbij risico’s, die uiteindelijk de economie ten goede komen. De politiek moet zich inzetten om het starten van het soort ondernemingen als Silicon Hive mogelijk te blijven maken, onder meer door de kenniseconomie hoog in het vaandel te houden.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven