Silvia Gawronski (Van Traa Advocaten): ‘Passie voor overheid & veiligheid’

Delen:

Silvia Gawronski

Overstapper van de week is Silvia Gawronski. Gawronski is bij Van Traa Advocaten gestart als associate partner met een focus op Quality, Health, Safety & Environment (QHSE). Gawronski is afkomstig van NautaDutilh.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
1 + 1 = 3! Bij mijn vorige kantoor werkte ik al veel samen met Van Traa Advocaten. Als onderaannemer voor een bestuursrechtelijk aspect van een zaak of als co-counsel voor een cliënt vanwege mijn ervaring met voedsel- en warenwetgeving. Eerlijk gezegd kwamen veel van mijn meest intrigerende zaken al bij Van Traa vandaan. Van Traa en ik vonden elkaar in de wens om onze bestaande (biologische) voedsel- & warenpraktijk uit te bouwen en de kernpraktijken van Van Traa (Transport, Logistiek en Internationale handel) te versterken vanuit mijn expertise op het gebied van bestuursprocesrecht en QHSE.

U bent gestart in coronatijd. Dat is waarschijnlijk veel thuiswerken. Voelt u zich desondanks al thuis bij uw nieuwe kantoor?
Dat was inderdaad een gekke start. Maar, in de paar dagen dat ik nog op kantoor kon werken, voelde ik me direct thuis. Dat je elkaar snel leert kennen, is ook een voordeel van een middelgroot kantoor: zo lunchen we normaal met alle kantoorgenoten tegelijk aan grote lange tafels. Ook tijdens Corona-tijd hielden we de sfeer erin: een pub-quiz met weetjes over collega’s, met 30 man Face-timend zingen als er iemand jarig was, geregeld achtergronden met favoriete voetbalclubs in Teams-besprekingen en de gebruikelijke flauwe kantoorgrapjes gaan nu gewoon all-office en reply-all over de e-mail.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Bianca! Bianca is in 1977 als gastvrouw in dienst getreden bij Van Traa. Bianca zorgt voor koffie, lunch, ontvangst van gasten, en de catering tijdens besprekingen. En al meer dan veertig jaar bezorgt Bianca elke dag, om 15:30 een kopje koffie of een glaasje fris met haar kar. Een prachtige traditie! Ook tijdens de coronacrisis zorgde Bianca ervoor dat er voor de mensen die onverhoopt op kantoor moesten zijn altijd warme koffie klaarstond.

U bent expert op het gebied van recalls en incidenten. U bent al bij van alles betrokken geweest vertelde u: van laptops tot airco’s, van babyvoeding tot teenslippers. Wat maakt recalls zo leuk?
Op het moment van een incident of een recall staat de wereld van een bedrijf op zijn kop. “Wat moet ik doen? Moet ik het melden? Aan wie? Wat zijn mijn risico’s? Kan ik mijn leverancier aansprakelijk spreken? Valt dit wel onder de verzekeringsdekking? Wat doe ik met die inspecteur op de stoep? Met de pers? En hoe voorkom ik dat dit in de toekomst mij weer overkomt?”. Op zo’n moment kan ik het bedrijf écht ontzorgen. En dat geeft voldoening.

Waar staat u over vijf jaar?
Bij Van Traa! Bij dit kantoor kan ik de focus leggen op mijn juridische passie: overheid & veiligheid. Maar wel iedere keer iets anders: van procedures inzake de rol van de overheid bij ongelukken en (milieu)rampen tot advies met betrekking tot de veiligheid van voedsel en waren. Van het managen van veiligheidsincidenten en recalls tot aansprakelijkheid voor bijvoorbeeld mijnbouwschade. En die combinatie geeft mij energie en plezier in het vak.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven