Sluit tbs-afdelingen in gevangenissen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Justitie kan beter stoppen met de tbs-afdelingen in gevangenissen. De behandeling daar is van een lager niveau dan in de tbs-klinieken en de extra tbs-plekken in gevangenissen zijn steeds minder nodig, omdat de wachttijd voor opname in een tbs-kliniek terugloopt.

Dat stelt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming in een advies aan staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie. Op dit moment zijn er vijf gevangenissen met tbs-plaatsen. Die werden in 2006 ingesteld omdat de tbs-klinieken toen veel plaatsen tekort kwamen. Volgens de Raad kunnen de tbs-afdelingen in zeker twee of drie gevangenissen worden gesloten. (Bron: ANP)

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Wageningen University & Research zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top