Smit en Boskalis gaan samen

Delen:

Smit en Boskalis gaan samen. Boskalis heeft een openbaar bod uitgebracht van 1,35 miljard euro. Een samengaan van de twee levert een maritieme dienstverlener op van wereldformaat.

Adviseurs Boskalis
Freshfields Bruckhaus Deringer (Jan Willem van der Staay), Kempen & Co (John Hak), Rabobank (Oscar Netll)

Adviseurs Smit International
De Brauw Blackstone Westbroek (Arne Grimme, Martin van Olffen, Joost Kloosterman), RBS (Sander Griffejoen)

Arne Grimme, dealmaker voor De Brauw Blackstone Westbroek: “Boskalis en Smit zijn twee prachtige Nederlandse multinationals; allebei wereldspelers van allure. De samenvoeging van Boskalis en Smit leidt tot nieuwe mogelijkheden in grote maritieme projecten. Volgens mij kunnen we als klein kikkerland trots zijn dat we zo’n mooi gecombineerd bedrijf op de wereldkaart hebben. Met veel plezier heeft De Brauw de afgelopen jaren Smit bijgestaan bij verschillende mooie projecten. Een bedrijf als Smit met zijn spectaculaire bergingsactiviteiten, zijn grote sleepboten en andere maritieme activiteiten komt snel tot leven bij onze mensen. De fusie heeft natuurlijke een lange voorgeschiedenis met voor elke fase zijn eigen verhaal, maar de blik is nu op de toekomst gericht.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven