Smithuijsen Advocaten en Winters & De Vries Advocaten fuseren

Delen:

Het Haarlemse Smithuijsen Advocaten en het Hoofddorpse Winters & De Vries Advocaten gaan fuseren. Per 1 januari vormen zij een nieuw kantoor: Smithuijsen Winters & De Vries, met 40 fee earners, waaronder 35 advocaten, twee volwaardige vestigingen en circa 30 medewerkers.

Adviseurs managementaspecten
Temporal Tanja (Gerard Tanja)

Adviseurs fiscaal/financieel
PwC, RSM Niehe Lancée

Adviseurs communicatie/public relations
Creative Communications (Bram van Uchelen)

Frank Mulder en Dick Winters, dealmakers voor Smithuijsen WInters &De Vries: “Het meest bijzondere was het ogenblik van de aankondiging van de fusie op 1 juli van dit jaar. Zo’n gebeurtenis is enerverend, want alles wat je zorgvuldig hebt voorbereid komt dan naar buiten. De reacties waren goed: wij ontvingen veel felicitaties met deze nieuwe ontwikkeling. Er werd duidelijk onderkend dat Smithuijsen en Winters & De Vries een strategisch belangrijke stap zetten met deze fusie, zowel waar het de complementariteit van beheerste rechtsgebieden betreft als in termen van expansiemogelijkheden binnen en wellicht buiten het verzorgingsgebied van de nieuwe combinatie. Om als middelgroot kantoor in de marktverdeling die thans aan het ontstaan is vooruit te kunnen én een concurrent te zijn voor het topsegment, is groei immers noodzakelijk: je moet grotere regio’s bestrijken en parallel groeien in cliëntportfolio.
De fusie maakt van Smithuijsen Winters & De Vries per 1 januari a.s. direct een top 50 kantoor en realiseert tegelijk een uitstekende uitgangspositie voor verdere groei, wat als autonome, afzonderlijke kantoren veel moeilijker bereikbaar zou zijn. Voor het nieuwe kantoor is gekozen voor een eigentijds organisatiemodel, dat van de coöperatie, waarbij de maten de leden van de coöperatie zullen zijn. Ook is gekozen voor een robuust besturingsmodel. In het bestuur van coöperatie zal een niet-advocaat worden opgenomen als kantoordirecteur, hetgeen voor kantoren van onze omvang tot nu toe tamelijk uniek is. Wij gaan opereren met twee volwaardige kantoren, één in Haarlem en één in Hoofddorp, waardoor er sprake is van mobiliteit tussen beide vestigingen. En ofschoon de afstand tussen Haarlem en Hoofddorp in kilometers niet groot is, is hij dat psychologisch wel. De organisatie moest wennen aan het toekomstig opereren vanuit twee kantoren, wat logisch is. Inmiddels is het plaatje wat dit betreft helemaal rond en kunnen cliënten straks op beide locaties terecht voor het volledige palet rechtsgebieden binnen het nieuwe kantoor.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven