SRK stoot 80 procent af na opzegging NN

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Door het afhaken van de verzekeraars NN en Aegon moet rechtsbijstandsverlener SRK Rechtsbijstand enorm afslanken. De twee verzekeraars waren goed voor meer dan 80 procent van de omzet van SRK, dat alleen voor rechtsbijstandsverzekeraars werkt.  Alle partijen werken nu aan een oplossing waarbij 80 procent van het personeel van SRK Rechtsbijstand wordt voor 1 juli ondergebracht bij een andere rechtsbijstandsverlener. Het is nu niet duidelijk om welke partij het gaat.

Grootaandeelhouder

NN is lid van de stichting SRK Rechtsbijstand en zorgt voor ongeveer 70 procent van de zaken bij de rechtsbijstandsverlener. Nadat NN Delta Lloyd overnam, dat zijn zaken laten afhandelen door rechtsbijstandsverlener DAS, wilde NN de samenwerking met SRK Rechtsbijstand opzeggen. Vervolgens wilde ook Aegon opzeggen, waarna SRK Rechtsbijstand zou kunnen worden verkocht.

Voortbestaan

SRK Rechtsbijstand vocht de opzeggingen van NN en Aegon in oktober 2018 aan bij de Ondernemingskamer, omdat het voortbestaan van de rechtsbijstandsverlener in gevaar kwam. De Ondernemingskamer verbood de verzekeraars hun lidmaatschap per 1 januari 2019 op te zeggen, bevroor de opzeggingen tot 1 juli  en gaf partijen tot 31 december om tot een akkoord te komen.

Niet-verzekerde business

“En die overeenkomst op hoofdlijnen ligt er nu,” zegt directeur Peter Leermakers van SRK Rechtsbijstand. Het akkoord komt er volgens hem op neer dat de werkgelegenheid voor de werknemers is veiliggesteld. “Het afgeslankte SRK Rechtsbijstand gaat zich meer richten op de niet-verzekerde business,” zegt Leermakers. Bij SRK Rechtsbijstand werken ongeveer 400 mensen, onder wie 72 advocaten.

De procedure bij de Ondernemingskamer is aangehouden.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top