Standaardwerk verschenen voor advocaten en bedrijfsjuristen

Delen:

Jaap Bosman (TGO consulting) schreef samen met Vincent Cordo (expert op het vlak van Legal Operations) het standaardwerk Data & Dialogue, a relationship redefined over het gebruik van (big) data in de juridische dienstverlening.

Volgens de auteurs beschrijft dit Engelstalige boek voor het eerst de relatie tussen bedrijven en hun advocatenkantoren op een alomvattende wijze. In het boek wordt met name ingegaan op de ingrijpende gevolgen die het gebruik van big data en data-analyse zal hebben op de sector en ‘legal tech’ in het algemeen.

Bosman: “In de afgelopen 50 jaar heeft er zich weliswaar een professionaliseringsslag voorgedaan in de relatie tussen bedrijven en hun advocatenkantoren, maar in de basis bleef deze relatie ongewijzigd. Wel hebben – mede als gevolg van de financiële crisis – opdrachtgevers in de laatste tien jaar (met beperkt succes overigens) steeds meer druk uitgeoefend om advocatenkantoren te brengen tot meer toegevoegde waarde.”

Volgens Bosman is er nu echter een tendens zichtbaar bij de ‘high end’ dienstverlening in met name de Verenigde Staten die een ware omslag aankondigt en waarbij ‘big data’ en de analyse daarvan steeds belangrijker wordt: “Het is onvermijdelijk dat de hele industrie hierdoor gaat veranderen. De efficiency zal enorm toenemen net als de toegevoegde waarde van het werk van advocatenkantoren.”

‘Data & Dialogue, a relationship redefined’ is hier te koop.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven