Lotte van Schuylenburch – DLA Piper

Delen:

Lotte van Schuylenburch (24 jaar) is op 28 februari 2018 beëdigd als advocaat en werkt bij DLA Piper op de praktijkgroep Intellectual Property & Technology. Lotte heeft Informatierecht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is in juni 2017 afgestudeerd. In maart 2018 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Vroeger wilde ik eigenlijk naar de kunstacademie. Echter, het leek mijn ouders verstandiger om iets anders te gaan doen, want helaas was ik niet zo’n uitblinker! Wel bleek ik goed te zijn in het voeren van discussies met een grote overtuigingskracht, zo kreeg ik interesse in de advocatuur. Nu heb ik via het intellectueel eigendomsrecht toch een mooie manier gevonden om mijn creatieve ‘talenten’ te combineren met het recht.

Of ik mijn hele leven in de advocatuur blijf werken, weet ik natuurlijk nog niet zeker. Wel is dit voor mij de juiste start van mijn carrière. Vooral de opleidingsmogelijkheden en het altijd blijven doorleren spraken mij aan. Daarnaast geeft het voldoening dat je met jouw specifieke kennis cliënten écht kunt helpen.

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?
Jazeker, gelukkig wordt dit voor studenten steeds makkelijker. Er wordt tegenwoordig heel veel georganiseerd, zodat studenten een kijkje te kunnen nemen in de keuken van de advocatenkantoren.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn studie heb ik deelgenomen aan diverse Inhousedagen en Business Courses. Door een keuzevak en een stage bij een nichekantoor werd voor mij duidelijk dat ik me wilde specialiseren in het intellectueel eigendomsrecht. Naar aanleiding hiervan ben ik gaan rondvragen en uitzoeken welke kantoren een goede en leuke IE-praktijk hebben, waarna ik heb deelgenomen aan evenementen die specifiek door die kantoren werden georganiseerd.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?
Tijdens mijn studie heb ik me ingezet voor Clinic , een law incubator dat gespecialiseerde rechtshulp biedt op het gebied van technologie, media en communicatierecht. Daarnaast heb ik stage gelopen bij een nichekantoor en als werkstudent gewerkt bij DLA Piper.

Waarom heb je voor DLA Piper gekozen?
Gedurende mijn master werkte ik dus al als werkstudent bij DLA Piper. Ik maakte kennis met DLA Piper toen ik met Clinic een presentatie bijwoonde van Marijn van der Wal en Matthijs Schonewille. Naar aanleiding van hun enthousiasme en de leuke verhalen uit de praktijk, heb ik gesolliciteerd voor een werkstudentschap. Tijdens dit werkstudentschap merkte ik dat ik hier wel goed zat.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
In maart vond een groot internationaal event voor alle eerstejaars advocaten van DLA Piper plaats. Samen met mijn lichting ben ik naar Londen gevlogen, om daar een meerdaags programma te volgen en de eerstejaars van de andere DLA Piper kantoren te ontmoeten. Dat was helemaal super.

En valt er ook iets tegen?
Het valt me elke keer tegen om in de gezondheid-app op mijn telefoon te zien hoeveel stappen ik elke dag zet: extreem weinig! Zitten is het nieuwe roken, toch?

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Neem de tijd om ergens stage te lopen. Staar je niet blind en oriënteer je vooral breed. Het draait uiteindelijk allemaal om het vinden van interessante werkzaamheden en leuke collega’s, niet om welke naam er op het gebouw staat. Probeer een team te vinden waar je goed bij past en blijf vooral lekker jezelf!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Dan was ik het liefst nog wat langer naar het buitenland gegaan. Je merkt dat je, wanneer je aan het werk bent, af en toe best wel in een bubbel leeft. De wereld heeft nog zo veel meer te bieden.

 Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Dan werk ik een tijdje bij een DLA Piper kantoor in een ander land, bij voorkeur ergens waar de zon altijd schijnt!

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
We hebben alle voordelen van een groot internationaal kantoor, maar tegelijkertijd ken je toch al je collega’s in Amsterdam. Er heerst hier een informele sfeer en de drempel om bij collega’s binnen te stappen, is laag, ongeacht of dit een andere eerstejaars is, of een partner. Daarnaast worden er veel sociale activiteiten georganiseerd.  Je besteedt uiteindelijk zoveel tijd op kantoor, dan vind ik het heel belangrijk dat iedereen goed met elkaar omgaat. Dat heb ik bij DLA Piper gevonden.

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven