Steeds meer juridisch advies over werk en reizen

Delen:

29 april Steeds meer juridisch advies over werk en reizen
Beeld: Serena Wong/Pixabay

Veel juristen klagen nu het werk door de coronacrisis minder wordt, anderen hebben het juist drukker dan ooit. Rechtsbijstandverzekeraar ARAG turfde het aantal corona-gerelateerde vragen – en zag een forse stijging.

Sinds de uitbraak van het virus noteert rechtsbijstandverzekeraar ARAG dagelijks tientallen inkomende vragen die betrekking hebben op corona. De juridische dienstverlener verwacht dat er aan het eind van de maand april in totaal tweeduizend vragen binnen zijn gekomen die direct te maken hebben met corona.

De vragen die ARAG verwerkt hebben betrekking op meerdere domeinen, zegt Carola Wijkamp-Hermsen. Zij is directeur commercie, marketing en verzekeringen. “Onze juristen behandelen coronavragen met betrekking tot reizen, loonvordering en het al dan niet opnemen van verplicht verlof. Ondernemers die aan de lijn hangen hebben onder andere vragen over de NOW-regeling, het indienen van bezwaren en huurkwesties.”

Reisgeschillen

Tot 28 april noteerde ARAG al ruim 850 contractueel-gerelateerde vragen, waarvan ruim vierhonderd betrekking hebben op reisgeschillen. Verder hebben veel mensen hulp nodig met arbeidsrechtelijke kwesties. Zo gaan 650 vragen over zaken als verlof, vakantiedagen, het wijzigen van arbeidsvoorwaarden en loonvordering.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Volgens Wijkamp-Hermsen ziet ARAG het ook als een maatschappelijke verantwoordelijkheid ‘om juist nu voor iedereen, verzekerden en niet-verzekerden, zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen scheppen in de complexe materie.” Daarvoor stelt ARAG gratis hulpbronnen ter beschikking en wordt gestart met een speciale campagne ter bevordering van de toegankelijkheid van het recht. Dat geschiedt onder het mom: met elkaar komen we eruit.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven