Stibbe-advocaten vaakst genomineerd voor M&A Lawyer Award

Delen:

Maar liefst acht advocaten van Stibbe maken, in diverse categorieën, kans op een M&A Lawyer Award. Bovendien staat het kantoor zelf op de short list voor beste Nederlandse M&A-kantoor. De prijzen worden 15 december in de Beurs van Berlage uitgereikt.

Zowel Heleen Kersten als Bjorn van der Klip is namens Stibbe genomineerd voor de titel beste M&A-advocaat – naast Jan Louis Burggraaf en Charles Honée (beiden Allen & Overy), Arne Grimme (De Brauw Blackstone Westbroek) en Leo Groothuis (NautaDutilh). Van Stibbe zijn verder de kanshebbers Duco de Boer (genomineerd voor beste M&A Lawyer Midmarket), Derk Lemstra en Pieter Schütte (categorie ECM Lawyer), Rein van Helden en Jaap Willeumier (Banking and Finance Lawyer) en Christine Plagmeijer (Young Talent M&A).

Stibbe wordt op de voet gevolgd door Allen & Overy (zeven nominaties) en NautaDutilh (zes). Advocaten van De Brauw staan vier keer op de shortlists, die van Houthoff Buruma en Clifford Chance ieder drie keer. De investering in Coolblue door HAL Investments is een van de zes finalisten voor de categorie beste Deal Midmarket. Die transactie werd begeleid door Loyens & Loeff en NautaDutilh.

NautaDutilh, Allen & Overy (de koploper naar dealwaarde) en Loyens & Loeff werden dit jaar het meest ingeschakeld door opdrachtgevers om deals in goede banen te leiden. Verder in de top vijf staan De Brauw Blackstone Westbroek en Houthoff Buruma. Samen hebben de tien belangrijkste M&A-advocatenkantoren (ook Stibbe, DLA Piper, Lexence, Freshfields Bruckhaus Deringer en Simmons & Simmons) 350 deals begeleid, meer dan twee keer zo veel als de marktleiders in het financieel adviessegment. De advocatenkantoren in de top-10 kwamen gemiddeld uit op 426 miljoen euro per deal. Opvallend is dat NautaDutilh fors meer deals begeleidde dan vorig jaar (56 tegenover 37), terwijl Allen & Overy (66 tegenover 51) en De Brauw (50 tegenover 32) aardig minder deals hadden. In 2015 haalde Allen & Overy de meeste awards van alle advocatenkantoren (drie), in 2014 was dat De Brauw (met twee prijzen).

Het beste M&A-kantoor wordt een strijd tussen Allen & Overy, De Brauw, Clifford Chance, Houthoff Buruma, NautaDutilh en Stibbe. Vorig jaar won De Brauw. De beste M&A Law Boutique gaat tussen Biesheuvel Jansen Advocaten, De Breij Evers Boon, CORP., Janssen Broekhuysen Advocaten, Stek en Vriman (Vriesendorp Mees Ankum). Vorig jaar won Leonardo & Co.

M&A is een stevige groeimarkt. Werden er in 2014 wereldwijd voor $ 3,5 biljoen aan deals gesloten, vorig jaar was dat al $ 4,9 biljoen. In Nederland vonden in 2015 556 transacties plaats met een totale waarde van 179 miljard euro – ruim drie keer zoveel als in 2014 (51 miljard euro).

Tijdens de uitreiking van de M&A Awards zijn twee advocatenkantoren prominent aanwezig, ook al maken ze minder tot geen kans op prijzen. Loyens & Loeff (twee genomineerden) sponsort de cocktail bar en Norton Rose Fulbright (geen genomineerden) sponsort de goodie bag.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven