Succesvolle herstructurering LyondellBasell

Delen:

Chemieconcern LyondellBasell heeft een succesvolle herstructurering afgerond. Door deze omvangrijke herstructurering is LBI uit de Amerikaanse Chapter 11 procedure gekomen.

Adviseurs LyondellBasel
Clifford Chance (Londen: Jelle Hofl and, Mark Hyde, Amsterdam: Ilse van Gasteren, Arno Keuning, Jeroen Thijssen, Hugo van Heyningen Nanninga, Tom van Duuren, Gijs Kikkert, Krishna van Zundert), Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom and Cadwalader, Wickersham & Taft

Jelle Hofland, dealmaker voor Clifford Chance: “Dit betrof een financiele herstructurering door onder meer een gecontroleerde uitwinning van zekerheden. Daarnaast heeft er ook een corporate herstructurering plaatsgevonden waarbij de groep een nieuwe Nederlandse holdingmaatschappij heeft gekregen, welke aandelen worden genoteerd aan de New York Stock Exchange. Vanuit juridisch oogpunt was met name bijzonder de combinatie tussen een Amerikaanse Chapter 11 procedure en een solvente herstructurering in Europa. In een Amerikaanse Chapter 11 procedure wordt een herstructurering volledig door een Bankruptcy Court Order bepaald en ingericht. Het bleek een uitdaging om aan Amerikaanse adviseurs uit te leggen dat een dergelijke Order niet in alle gevallen hetzelfde effect heeft onder, bijvoorbeeld, Nederlands recht. Niets in deze deal was daarom standaard en alles vereiste een tailor made aanpak. Juridisch zeer interessant en uitdagend, zeker als het uiteindelijk slaagt. De closing was op Koninginnedag, dat was een bijzonder moment. Op het moment zijn er nog veel herstructureringen. Wel is er duidelijk ook weer opleving in de M&A markt.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven