Suzanne Faber (Hielkema & co) over haar terugkeer naar de advocatuur

Overstap van de week is Suzanne Faber. Faber is Hielkema & co advocaten komen versterken. Ze werkte de afgelopen jaren bij woningstichting Rochdale als hoofd juridische zaken. Ze is gespecialiseerd in huurrecht.

Delen:

Suzanne Faber (Hielkema & co) over haar terugkeer naar de advocatuur

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U werkte bij een woningstichting. Was het niet spannend genoeg meer?
Als hoofd juridische zaken heb ik een boeiende tijd achter de rug waarin ik veel ervaring in het vastgoedrecht heb opgedaan. Uiteindelijk miste ik de dynamiek uit de advocatuur en was het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Waarom heeft u voor Hielkema & co advocaten gekozen?
In mijn tijd bij Rochdale heb ik kennis mogen maken met een aantal kantoren. Hielkema & co bleef zich voor mij onderscheiden als kwalitatief sterk kantoor op het gebied van het vastgoed- en het huurrecht. Naast adviseren en procederen verzorgen de advocaten opleidingen en cursussen voor gerenommeerde juridische opleidingsinstituten, publiceren regelmatig vakliteratuur en dragen bij aan rechtsvorming. Dit onderscheidt Hielkema & co van andere advocatenkantoren en spreekt mij erg aan.

Was het een cultuurschok?
Na mijn rechtenstudie heb ik vier jaar als advocaat gewerkt dus ik was al bekend in de advocatuur. Tijdens mijn jaren als bedrijfsjurist en hoofd juridische zaken bleef de advocatuur trekken. Het is leuk om nu weer terug te zijn en weer voor verschillende cliënten te werken.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Een ambitieus kantoor met een enthousiast en gespecialiseerd team, waar ik graag onderdeel van ben. De praktijk sluit goed aan bij mijn afgeronde specialisaties en ervaring in het vastgoedrecht. Daarnaast krijg ik de gelegenheid om mij meer te richten op publiceren en doceren, wat ik erg leuk vind. Last but not least: een eigen kamer is ook weer heel fijn!

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
Als kind twijfelde ik tussen arts en actrice en vervolgens actrice en advocaat. Uiteindelijk won de rechtenstudie het van de filmacademie.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven