Symposium ‘De gevangenisstraf van de toekomst’

Delen:

Op 8 oktober 2010 organiseert de vakgroep Strafrecht en Criminologie van de Rijksuniversiteit Groningen een symposium ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de Bezoekgroep Norgerhaven. De hoofdvraag tijdens het symposium is: ‘Moet de gevangenisstraf in zijn huidige vorm blijven bestaan?’

Veertig jaar geleden ging voor het eerst een groep studenten een middag op bezoek in de gevangenis Norgerhaven, een onderdeel van Penitentiaire Inrichting Veenhuizen. Sindsdien bezoekt een aantal studenten gedurende een jaar maandelijks Norgerhaven om daar te praten met gedetineerden. Op deze manier verwerven studenten inzicht en kennis over het gevangeniswezen en de gevangenen. Nu bestaat de bezoekgroep veertig jaar en dat vond de vakgroep een mooie gelegenheid om dit symposium te organiseren.

Sprekers zijn onder andere: mr. J.P. Balkema, raadsheer in de Hoge Raad, J. J. H. M. van Gennip, algemeen directeur Reclassering Nederland en T. Yntema, vestigingsdirecteur p.i. Veenhuizen. Zij dienen allemaal een antwoord te geven op de hoofdvraag van het symposium.

Klik voor meer informatie hier

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven