Tegemoetkoming voor sociaal advocaten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geld Pixabay
Beeld: Pixabay

Het kabinet komt met een vangnet voor sociaal advocaten die dit jaar hun vergoedingen vanuit de gesubsidieerde rechtsbijstand met meer dan 20 procent zien dalen. Zo wil het kabinet ervoor zorgen dat mensen met een kleine portemonnee toegang tot het recht blijven houden. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Dekker voor Rechtsbescherming.

Mediators

De regeling geldt voor alle sociaal advocaten, inclusief mediators en bijzondere curatoren die ingeschreven staan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Als hun vergoedingen in vergelijking met vorig jaar met meer dan 20 procent zijn gedaald, kunnen ze een aanvraag doen voor een tegemoetkoming. Dit houdt in dat zij over het gedeelte dat boven die daling van 20 procent ligt, een tegemoetkoming tot 80 procent van de vergoeding krijgen. De nadere uitwerking van de regeling volgt.

Kopje onder

Minister Dekker zegt dat hij het belangrijk vindt dat mensen die wat minder te besteden hebben ook in de toekomst hun recht kunnen blijven halen. “Om te voorkomen dat degenen die hen daarbij juridisch helpen door de coronacrisis kopje onder gaan, komt dat vangnet er. Zo kunnen sociaal advocaten en mediators bij dalende vergoedingen vanuit de gesubsidieerde rechtsbijstand toch op de been blijven.”

De regeling is een aanvulling op eerdere maatregelen voor sociaal advocaten, te weten de extra voorschotregeling, de zittingstoeslag voor schriftelijke zittingen en tussentijdse declaratie in extra-uren-zaken.

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top