The Hague Prize for International Law 2011

Delen:

De Franse jurist prof. dr. Paul Lagarde neemt vandaag de ‘The Hague Prize for International Law 2011’ in ontvangst uit handen van burgemeester Jozias van Aartsen in het Vredespaleis in Den Haag. Het is de vierde keer dat deze prijs wordt uitgereikt.

Lagarde ontvangt de prijs voor zijn bijzondere bijdragen aan de ontwikkeling van het internationale privaatrecht binnen de Europese Unie en de zogenaamde Haagse Akkoorden. Deze afspraken – onder meer over internationale adoptie en kinderontvoering – hebben een positieve invloed op het dagelijks leven van mensen in de hele wereld.

De prijs werd in 2002 ingesteld door ‘The Hague Prize Foundation’ om een internationale jurist – met bijzondere verdiensten op het gebied van internationaal publieks- en of privaatrecht of de bevordering van de internationale rechtsorde – te eren in de Internationale Stad van Vrede en Recht. Een maal in de twee jaar wordt de prijs uitgereikt.

Klik voor meer informatie over deze prijs hier.

IMG_2228-528px

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven