Theatercollege van Wim Anker

Delen:

Beeld bij Anker Wim TheatertourNederlandse advocaten hebben het theater ontdekt. Nadat eerst bekend werd dat vooraanstaande strafrechtadvocaten een rol spelen in het toneelstuk ‘Advocaat van de duivel‘, lanceerde Wim Anker deze week zijn theatercollege. De aftrap vond plaats in De Stadsschouwburg van Nijmegen.

Er volgen nog voorstellingen in Leeuwarden (8 maart) en Den Haag (23 mei). In een toelichting op Radio 1 op woensdag 24 februari zei Anker dat hij met zijn voorstelling onder meer vooroordelen over de strafrechtadvocatuur wil wegnemen.

Wim Anker is partner bij Anker & Anker, een advocatenkantoor in Leeuwarden dat zich heeft gespecialiseerd in strafrecht. Samen met zijn broer Hans is hij al meer dan 35 jaar actief als advocaat. Hans Anker leidt het kantoor, Wim Anker doet de PR. Anker & Anker verdedigden onder meer Ferdi E. (de ontvoerder en moordenaar van Gerrit Jan Heijn) en Robert M.(de hoofddader in de Amsterdams zedenzaak, waarbij kinderen seksueel werden misbruikt in kinderdagverblijven). Die laatste zaak leverde Anker & Anker veel onbegrip, woede en zelfs doodsbedreigingen op. Op Radio 1 zei Wim Anker dat in 2011 de ruiten van het kantoor in Leeuwarden zijn ingegooid.

Tijdens de voorstelling komen de principes van Wim Anker aan de orde. “Wij zijn er niet voor de waarheidsvinding,” zegt Anker. “Er is immers maar één belang en dat is het belang van de verdachte.” De broers Anker nemen nooit contact op met verdachten (ze worden gebeld) en ze houden te allen tijde de regie.

Na afloop van de theatercolleges is er een Meet & Greet met Wim Anker.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven