Thijs Ridder (Marble Labour Law) gestart met champagne en ballonnen

Delen:

Overstap van de week is Thijs Ridder. Ridder is per 1 april 2020 begonnen als advocaat bij Marble Labour Law in Amsterdam. Daarvoor werkte hij als advocaat bij Kennedy Van der Laan. Hij is gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Dank je wel. Na 13 mooie jaren bij Kennedy Van der Laan was het tijd voor iets nieuws. Ik zocht daarbij de voordelen van een kleiner gespecialiseerd kantoor met de kwaliteit van een groot kantoor. Het enthousiasme van mijn nieuwe collega’s Anneke, Simon en Merel is aanstekelijk en er staat een fris en goed nichekantoor waar ik graag deel van uitmaak.

Hoe is het om in coronatijd van kantoor te wisselen?
Tja, dat is wel vreemd. Het afscheid van Kennedy moest opeens via een videoborrel (al gaan we dat zeker nog een keer overdoen zodra het weer kan). Mijn start bij Marble Labour Law begon met Simon die ’s ochtends op te stoep van mijn huis stond met een fles champagne en ballonnen. Het voordeel van een kleiner kantoor is dat je heel flexibel bent. We werken daarom deels vanuit huis en deels vanuit ons kantoor bij SPACES Amstel. Zo blijven we elkaar ook in coronatijd (op afstand) veel zien en spreken.

Is uw toekomstvisie nu anders dan vóór de coronacrisis?
Nee, eigenlijk niet. Praktisch gezien lopen dingen natuurlijk iets anders nu, maar de ambitie en toekomstvisie van mij en van Marble is onveranderd. We blijven investeren in relaties en willen hen verder helpen, juist ook in deze tijd.

Wat maakt het arbeidsrecht zo interessant?
Juist in deze tijd zie je het belang van het arbeidsrecht. Het gaat iedereen aan, het gezond houden van bedrijven, het behouden van banen. Wij hebben een kort lijntje met onze klanten en proberen ze daar zo veel mogelijk bij te helpen door ze proactief op de hoogte te houden van het nieuws en tips te geven voor te nemen maatregelen. Ik ben, net als mijn collega Simon, naast advocaat ook mediator en wij zien de behoefte aan constructieve conflictoplossing ook steeds meer toenemen. Ik kijk er ook naar uit dat onderdeel van mijn werk verder uit te bouwen.

Kunt u zich uw eerste zaak nog herinneren?
In mijn eerste echte eigen zaak stond ik een werknemer van een coffeeshop bij die op staande voet was ontslagen. Dit leidde tot mijn eerste zitting. Helaas had de rechter weinig mededogen met mijn cliënt, het ontslag op staande voet hield stand. Het mooie aan die zaak vond ik vooral dat beide partijen zo’n verschillende lezing hadden over wat er feitelijk gebeurd was en dat ze allebei even verontwaardigd waren over het gedrag van de ander. Als advocaat en mediator heb ik inmiddels wel geleerd dat elk verhaal twee kanten heeft.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven