Tjinta Terlien (Ploum) over de transitie naar een meer duurzame en circulaire bouweconomie

Overstap van de week is Tjinta Terlien. Terlien is per 1 februari 2021 begonnen bij Ploum op de sectie Bouw en Vastgoed. Ze is gespecialiseerd in bouwrecht en aanbestedingsrecht. Hiervoor was zij werkzaam bij Croon advocaten te Den Haag.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Ik heb altijd de ambitie om mij zowel als persoon als zakelijk verder te ontwikkelen. Ploum is een gerenommeerd kantoor met prachtige cliënten. Het is ook een kantoor dat ondernemerschap hoog in het vaandel heeft staan. Dat biedt veel mogelijkheden tot doorgroeien. De verstrekkende ambities, de kantoorbrede aandacht voor duurzaamheid en de tegenwoordige klimaatuitdaging die ook op juridisch vlak flink doorwerkt, sluiten goed aan bij mijn bijzondere interesses. Daarnaast is de combinatie van de Rotterdamse (nuchtere) mentaliteit en het bieden van hoogwaardige dienstverlening voor mij als persoon, maar zeker ook voor cliënten, van grote waarde.

Wat wordt uw grootste uitdaging de eerstkomende 100 dagen?
Ik ben nog onbekend met de cliënten van Ploum. Het is wel een uitdaging om deze cliënten en hun business zo snel mogelijk echt te leren kennen. Of dat in 100 dagen lukt? Ik ga het proberen. Ik kijk er erg naar uit om zo snel mogelijk volledig mee te kunnen draaien in de bouw en vastgoedpraktijk van Jacob Henriquez. Mede doordat wij elkaar al bijna 10 jaar kennen, zijn de eerste weken al erg goed verlopen. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk mijn eigen cliënten ook vanuit Ploum goed te kunnen blijven bedienen. Vanzelfsprekend mogen zij van de overstap alleen maar voordelen ondervinden.

Waar staat u over 5 jaar?
Vakinhoudelijk wil ik mij de komende jaren binnen Ploum nog verder inzetten om een bijdrage te leveren aan de transitie naar een meer duurzame en circulaire bouweconomie. De overheid kan via inkoop van fundamentele invloed zijn op deze transitie. Zeker op het gebied van aanbesteden is echt nog een enorme winst te behalen. Over 5 jaar hoop ik hier dan ook vakinhoudelijk wezenlijk aan bij te dragen door overheden en marktpartijen meer wegwijs te maken in de mogelijkheden die wet- en regelgeving daartoe biedt.

Heeft u een voorbeeld in uw vakgebied en waarom?
Ik geloof niet zo zeer in voorbeelden. De kracht van mensen zit wat mij betreft in een combinatie van bepaalde eigenschappen. Voor mij beschikt een goede advocaat over veel meer dan alleen juridisch en vakinhoudelijke kennis. In de tegenwoordige tijd hebben cliënten vaak ook behoefte aan een sparringpartner, waarbij inlevingsvermogen in de (drijfveren van c.q. achterliggende motivatie van een) organisatie of cliënt niet kan ontbreken. Een zekere pragmatische inslag is hierbij wat mij betreft ook onmisbaar.

En tot slot: mocht u – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine moeten zitten, wie of wat zou u dan in ieder geval bij u willen hebben?
Uiteraard met mijn man en kinderen. Maar mocht er nog een plekje vrij zijn dan ook graag ook mijn oma. Wij hebben haar al zo ontzettend lang niet écht kunnen zien of kunnen vasthouden. Bovendien zijn we dan in ieder geval iedere dag gegarandeerd van een heerlijke Indische maaltijd.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven