TMG-Company en Blinck gaan fuseren

Delen:

TMG-Company en Blinck, twee Nederlandse mobile entertainment bedrijven, gaan fuseren. De combinatie is actief in circa vijftig landen.

Adviseurs TMG-Company (Hans de Back)
VMW Taxand (Ayolt Zoer, Ramon Budik, Annemiek Vermeijden, Martine Hoogendoorn, Floris Janse de Jonge, Tien Phat Huynh, Frans Duynstee, Jimmie van der Zwaan), Deloitte

Adviseurs Blinck International BV (Ben Bos)
Lexence (Wouter Helder, Sophie Sprockel, Corrine Holdinga, Carola Houpst), MBCF (Frank Walta, Erik Klein Hesseling, Erik Stroeve, Sylvia van Beukering)

Ayolt Zoer, dealmaker voor VMW Taxand: “Het betreft hier een fusie op basis van gelijkwaardigheid tussen twee leidende Nederlandse mobile entertainment bedrijven. Aanvankelijk was de fusie overigens niet ingestoken op basis van voormelde gelijkwaardigheid, maar gedurende het proces werden de verhoudingen bijgesteld. Omdat partijen tot de fusie elkaars concurrenten waren verliep de informatievoorziening in het begin niet altijd even vlot en moesten er wel wat drempels worden overwonnen. De gezamenlijke visie op de toekomst en de kracht van de combinatie heeft partijen evenwel doen besluiten met elkaar verder te gaan.
Een andere bijzonderheid van de deal was dat beide bedrijven werden geleid door hun aandeelhouders/oprichters die, op één na, allemaal uit de dagelijkse leiding terugtreden als gevolg van de fusie. Het bijzonderste moment was op koninginnenacht toen partijen rond middernacht de handdoek in de ring dreigde te gooien. Uiteindelijk hebben we tot half twee ’s nachts op het parkeerdek, schuilend voor de regen, verder onderhandeld en vonden we alsnog een opening, en dat terwijl de hele stad aan het feesten was…
Op de vraag of ik zelf ook nog games gespeeld heb moet ik ontkennend antwoorden; nu alle partijen via het fusievehikel ook met elkaar verbonden blijven en de verhoudingen gelijk zijn heeft niemand er echt belang bij gehad ‘spelletjes te spelen’. Anders dan bij een verkoop zullen partijen elkaar hier in de nieuwe setting telkens weer tegenkomen en ook in de toekomst met elkaar verder moeten. De samenwerking was daardoor extra constructief. Die houding hebben de adviseurs overigens ook aangenomen, hetgeen de complexe transactie uiteindelijk vrij soepel heeft doen verlopen.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven