Tools voor ‘corona-uitkering’ en corona-claims

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
6 maart coronavirus
Foto: Pixabay

Het Utrechtse advocatenkantoor Lean Lawyers lanceert vandaag een Deeltijd-WW Tool waarmee werkgevers werktijdverkorting kunnen aanvragen. Een andere partij heeft de website coronaclaim.nl opgezet, met antwoorden op juridische vragen over het virus.

Naar verluidt hebben bijna vijfhonderd ondernemingen en organisaties bij het Ministerie van Sociale Zaken aangeklopt voor werktijdverkorting (deeltijd-WW). Dat is een regeling waarmee bedrijven het aantal uren van personeel waar geen werk voor is tijdelijk kan terugbrengen, wat nu op veel plaatsen het geval is als gevolg van de corona-uitbraak. Personeel ontvangt dan voor de niet-gewerkte uren een uitkering.

Volgens Lean Lawyers is de aanvraag voor de ‘corona-uitkering’ erg lastig, reden dat zij de LEAN Deeltijd-WW Tool hebben gelanceerd. Daarmee kan, aldus het kantoor, ‘goed, snel en tegen een bijzonder scherpe prijs door organisaties een aanvraag worden ingediend’. De gehele aanvraag wordt uit handen genomen en het kantoor geeft een ‘niet goed, geld terug’-garantie.

Zo’n tool is van belang, zegt Dries Beljon van dat kantoor, omdat aanvragen ook vaak worden afgewezen. “Kort gezegd voldeden zij niet aan de voorwaarden. Veel andere aanvragen staan in de wachtrij of worden nog behandeld. Van belang bij de aanvraag van de ‘corona-uitkering’ is met name de onderbouwing voor de aanvraag.”

Tegen een op een staffel gebaseerde vaste prijs kan een werkgever de aanvraag aanbieden aan de arbeidsrechtspecialisten bij Lean Lawyers en zal – mits compleet – de aanvraag normaal gesproken binnen één werkdag worden ingediend. Leidt de aanvraag niet tot de gewenste vergunning, dan hoeft er niet te worden betaald.

Coronaclaim

Een ander initiatief is een website met juridische informatie over het Coronavirus. De mensen achter CoronaClaim.nl zeggen antwoorden te formuleren op veel juridische vragen over het virus. “Mag de school de Romereis afzeggen? Maar krijg je dan je geld terug? Kan ik mijn medewerkers verplicht thuis laten werken? Hoe regel ik dat dan? Kan ik mijn vakantie afzeggen? Wie betaalt dat dan?”, zegt initiatiefnemer Pablo van Klinken.

Veel advocatenkantoren publiceren al veel blogs over juridische aspecten van het coronavirus. Van Klinken: “Op onze site staan alle antwoorden bij elkaar, in begrijpelijk Nederlands. Ook hebben we een reeks voorbeelddocumenten opgesteld, specifiek toegesneden op het Coronavirus/Covid19.”

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top