Twan Hamers (CMS) over meekijken bij overnameprojecten

Delen:

Twan Hamers (23) studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Hij verwacht na een bestuursjaar bij de Juridische Studenten Vereniging te Utrecht (JSVU) in 2021 af te studeren. Hij liep stage bij CMS in Amsterdam op de afdeling Corporate/M&A, in mei en juni 2019.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
In mei 2018 ben ik mee geweest met de CMS Career Challenge naar Londen. Een absolute aanrader! Hierdoor kreeg ik snel een goede indruk van het kantoor en van de mensen die er werken. Dit beviel zo goed dat ik graag stage wilde lopen bij CMS.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Eerder had ik al stage gelopen bij een middelgroot advocatenkantoor en bij een advocatenkantoor op Curaçao. Ik was nu dus vooral benieuwd naar hoe het er bij een groot internationaal Zuidas-kantoor aan toeging. Mijn verwachting hierbij was dat dit heel zakelijk en formeel zou zijn, maar dit bleek zeker niet het geval. Er hangt een heel goede informele sfeer en ik kon overal zonder problemen binnenlopen. Doordat ik tegenover twee advocaten zat, werd ik vanaf dag één ook overal bij betrokken, zoals het wekelijkse jurisprudentieoverleg, seminars en borrels.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
De sollicitatieprocedure verliep soepel. Na het opsturen van mijn stukken mocht ik snel op gesprek komen. Dit was een leuk en open gesprek, dat plaatsvond met de recruiter en een advocaat van de sectie. Hierna ging ik met een goed gevoel weer naar huis. Dit gevoel werd bevestigd toen ik de dag erna gebeld werd dat ik stage mocht komen lopen.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Tijdens mijn stage kreeg ik de kans om een bijdrage te leveren en mee te kijken bij diverse overnameprojecten. Vaak werd ik dan ook in de cc van de mails gezet, zodat ik kon zien wat er met mijn input was gedaan en hoe zo’n proces verder verloopt. Hier krijg je tijdens je studie weinig van mee en was dus interessant om te zien.

Hiernaast ben ik met een afvaardiging van CMS vrijwilliger geweest bij de Olympische Sportweek van NL Cares, waarbij we hebben geholpen om 370 basisschoolkinderen een sportieve dag te bezorgen. Dat is mij ook zeker bijgebleven. Ook de dagelijkse koffiemomentjes met de andere stagiairs zal ik niet snel vergeten.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Eigenlijk niet. Uiteraard zijn er altijd dingen die je misschien anders zou aanpakken, maar dat is achteraf. Een stage is er ook om van te leren en zolang je er ook zo instaat, denk ik dat je het meeste uit je stage haalt.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Gelukkig heb ik geen grote blunders gemaakt (voor zover ik weet). Alhoewel ik wel een keer vergeten was de hyperlinks toe te voegen aan een nieuwsbrief die naar de gehele praktijkgroep werd verstuurd. Dat is dan even balen, maar zeker geen ramp. Mijn grootste succes was toch wel echt toen ik zag dat een stuk dat door mij was opgesteld direct naar een cliënt werd gestuurd.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Absoluut! Ik was al overtuigd van de advocatuur, maar na mijn stage bij CMS weet ik ook zeker dat ik de Corporate/M&A kant op wil bij een Zuidas-kantoor. Er wordt hard gewerkt, maar tegelijkertijd is het ook heel gezellig, uitdagend en dynamisch. Dit spreekt mij erg aan en de tijd is dan ook voorbijgevlogen!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven