Twee ministers van V & J

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto Eran Oppenheimer/Rijksvastgoedbedrijf

Het ministerie van Veiligheid en Justitie krijgt in de nieuwe kabinetsperiode twee ministers: een voor politie en justitie, en een voor de rechtstaat. Dat hebben de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie afgesproken in het regeerakkoord.

Hiermee gaat deels een wens in vervulling van veel juristen en politici die pleiten voor een betere balans tussen het belang van veiligheid en bescherming van de rechtstaat. Topman Siebe Riedstra van het ministerie pleitte in juni al voor deze optie.

Veel politieke partijen op de linkerflank pleitten in hun verkiezingsprogramma voor een nog ingrijpender maatregel: het ministerie splitsen. Zo ver wilde de coalitie echter niet gaan.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top