Twents belastingrechtkantoor zet eigen biermerk in de markt

Advies over de btw, een fiscale scan, belastingprocedures – dat alles kan bij Jongbloed Fiscaal Juristen in Enschede. Maar ze maken en verkopen ook bier, hun eigen merk wel te verstaan.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Twents belastingrechtkantoor zet eigen biermerk in de markt
Het biertje 'Belastingparadijs' (foto: Willem van Walderveen)

Zit Dennis Jongbloed (1970, de oprichter van het kantoor) op een Spaans terras een biertje te drinken. Mooi glas, fraai logo erop. Voor de grapt maakt hij er een foto van en stuurt die via Whatsapp naar zijn zakelijk partner. Knipoog: is dat niks voor ons, een eigen biermerk met het bedrijfslogo?

Ha ha, natuurlijk niet – wij houden ons bezig met belastingkwesties.

Belastingadvocatenbier

Enige tijd later trekt de fiscaal jurist z’n eerste flesje Jongbloed Cerveza Abogados Fiscales (vertaald: ‘Belastingadvocatenbier’) open. Wat begon als een geestig idee stroomt dan in zijn eigen glas. Meerdere smaken zijn al beschikbaar, zoals ‘Belasting Paradijs’ (blond biertje) en ‘Belastingplan 2020’ (amber ale). ‘Box 3’ is de naam van een tripel die nog in ontwikkeling is. Speciaal voor Koningsdag, het EK en de Olympische Spelen was het oranjebiertje Tax Free Willy in de markt gezet. Maar dat mislukte door corona. Tegen dagblad Tubantia zegt Jongbloed dat hij een lijst van wel twintig belastinggerelateerde namen voor biertjes heeft.

In die krant geeft hij toe: de combinatie tussen een belastingkantoor en bierbrouwen ‘onwaarschijnlijk en een beetje raar, maar daarom ook zo leuk’. Bierbrouwen leek hem simpel maar hij vindt het ‘in alle facetten’ moeilijker dan het fiscale vak.

Duizenden liters

Inmiddels verkoopt de fiscalist duizenden liters Jongbloed Cerveza per jaar, alleen al Belasting Paradijs is goed voor vijfduizend liter. Te verkrijgen in café’s en enkele supermarkten in Enschede en omstreken. Jongbloed staat een eigen brouwerijtje met café voor ogen, plus een vaste plek in de Twentse horeca en supermarkt. Nu wordt het nog gemaakt bij brouwerij Rigters in Buurse.

Goede doelen

Van elk flesje gaat 50 cent naar een goed doel, ergens in Twente. De belastingjuristen hoeven er geen geld mee te verdienen, het gaat om de lol, de goede doelen en de ervaring. “Het maakt ons kantoor leuker”, zegt Jongbloed tegen Tubantia. “Het juristenvak is over het algemeen niet heel flitsend, een beetje saai zelf. Dit geeft met een knipoog er een leuke draai aan. De reacties zijn geweldig. Het breekt direct het ijs.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top