United Dutch Breweries overgenomen

Delen:

Investeerder Egeria neemt United Dutch Breweries, een Nederlandse bierleverancier die door Nimbus in 2008 is verzelfstandigd vanuit het bierconcern Anheuser-Busch InBev, over van de aandeelhouders. United Dutch Breweries (UDB) verhandelt een breed scala aan biermerken (waaronder Oranjeboom en Breda Bier) in meer dan 90 landen wereldwijd.

Adviseurs Egeria:
Houthoff Buruma (Casper Banz, Mo Almarini, Roderick Verstegen, Youri van ‘t Hul, Eline Stoop)

Adviseurs verkopende aandeelhouders (Nimbus BV, ING Corporate Investment Participaties BV):
Van Doorne (Onno Boerstra, Mariken van Esch), Squarefield

Onno Boerstra, dealmaker voor Van Doorne: “Ik adviseerde samen met Mariken van Esch de verkopers van UDB. Deze samenwerking kwam tot stand via Squarefield, de corporate finance adviseur die de transactie begeleidde. De deal kenmerkte zich door de prettige samenwerking tussen alle partijen. Het onderhandelingstraject verliep constructief en daardoor voorspoedig. De verkopers zijn er door de betrokkenheid van investeringsmaatschappij Nimbus en de uitstekende leiding van het management in korte tijd in geslaagd UDB te laten uitgroeien tot een succesvolle onderneming. Dat UDB bij Egeria in goede handen is gekomen, bleek tijdens het closing diner in Breda, waarbij een goed glas bier en een rondleiding door de brouwerij niet ontbraken.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven