Veeru Mewa en Joran Wildeboer (VictimFirst): de strijd aan met louche letselschadebureaus

Overstappers van de week zijn Veeru Mewa en Joran Wildeboer. Zij zijn deze week hun eigen kantoor begonnen: VictimFirst Advocaten. Hiervoor was Mewa verbonden aan FTW advocaten en Wildeboer aan SAP Advocaten. Zij zijn beide gespecialiseerd in verzekeringsrecht, aansprakelijkheid en letselschade.

Delen:

Veeru Mewa en Joran Wildeboer

Van harte gefeliciteerd beide. Iets meer dan een jaar geleden was u, Veeru Mewa,  ook al Overstap van de week bij ons. Was u nu al op die baan uitgekeken?

Nee zeker niet. Ik heb met veel plezier gewerkt bij FTW en ben dankbaar voor de tijd die ik daar heb gehad. Maar ik kreeg de kans om met Joran Wildeboer iets te gaan doen wat ik het liefst doe: pure slachtofferadvocatuur op een heel hoog niveau. Die kans kon ik niet laten lopen en daarom nu VictimFirst Advocaten.

Wat is de reden van uw overstap, Joran Wildeboer?
Ik heb veel kantoren van binnen gezien (NautaDutilh, Beer advocaten en SAP) en daardoor een duidelijk beeld van wat ik wel en niet wil. Mijn ideaalbeeld kan ik nu realiseren samen met Veeru Mewa. Een kantoor zonder dresscode of verplichte aanwezigheid, laagdrempelig voor cliënten die ons gewoon kunnen appen, een sterke digitale footprint en strak op de overhead. Door de kosten laag te houden, creëren we ademruimte. We willen daarmee af van het jongleren met tachtig dossiers. Zo kunnen wij ons richten op de zware dossiers die wij behandelen.

Best spannend, om in deze tijd een nieuw kantoor te beginnen. Of voor jullie juist niet?
Nee, niet echt. Een van de dingen waar wij elkaar in hebben gevonden is juist het ondernemerschap. Wij zien kansen in de letselschadebranche. Wij gaan uitdrukkelijk de strijd aan met louche letselschadebureaus, die meer dan eens vergeten dat zij voor kwetsbare personen optreden. Dat moet en kan anders, zeker als het om ernstig letsel gaat. Wij zullen voor rechtzoekenden met ernstig letsel goed vindbaar zijn. Wat wij bieden: altijd een ervaren letselschadeadvocaat op de zaak.

Zijn jullie een dreamteam?
De bundeling van onze krachten is wel bijzonder. Door onze samenwerking bestrijken we alle deelgebieden binnen letselschade op een kwalitatief hoog niveau. Wij delen onze zorgen over de kant die het opgaat in de letselschadebranche. Een korte zoekactie op Google laat echt een “race to the bottom” zien, waarbij de bureautjes het zelfs niet schuwen om betaald te adverteren op “letselschadeadvocaat”, terwijl daar helemaal geen advocaten werken. Pure misleiding. Wij vinden dat een tegengeluid nodig is en dat gaan wij laten horen.

 Is het een virtueel kantoor, of in deze coronatijd toch nog een fysiek kantoor?
Wij bouwen dit kantoor voor de toekomst. Daar hoort een (bescheiden) fysiek kantoor bij. Bovendien moet je een plaats hebben waar slachtoffers je kunnen vinden, met je aan tafel moeten kunnen zitten. Corona bemoeilijkt dit weliswaar, maar met het oog op de toekomst heb je een centrale plek nodig. Dat is gelukt in Hoofddorp.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven