Verder verzet tegen aantasting verschoningsrecht

Delen:

De Advocatenorde komt in actie tegen de dreigende aantasting van het verschoningsrecht. Tijdens de vergadering van het College van Afgevaardigden, woensdag in Den Haag, werd een motie aangenomen waarin de Algemene Raad werd opgedragen zich met alle middelen te verzetten tegen een mogelijke aantasting. Het College bevestigt daarmee eerdere uitlatingen van een aantal dekens op deze website.

In de motie staat ook dat mocht het toch komen tot aantasting dat de Algemene Raad moet onderzoeken of deze aantasting in strijd is met internationale verdragen en zo nodig deze aantasting aanvechten via een procedure voor (bijvoorbeeld) het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

De opstelling van de Algemene Raad in deze kwestie is weer eens een aardige illustratie van het gat dat er bestaat tussen beide bestuursorganen van de Orde. Waar het College ferme taal spreekt en niets van aantasting wil weten., laat de Algemene raad, onder meer in zijn toelichting veel voorzichtiger geluiden horen. Gewezen wordt op de toenemende druk die vanuit de samenleving wordt uitgeoefend op de advocatuur en de noodzaak om hier passend op te reageren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven