Vincent de Bruin (HOYNG ROKH MONEGIER) gepassioneerd over IE-recht

Student-stagiair van de week is Vincent de Bruin. Vincent is gepassioneerd over IE-recht, wat hem tot een stage bij HOYNG ROKH MONEGIER bracht.

Delen:

Vincent de Bruin

Vincent de Bruin (21) studeert Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Hij verwacht in juni 2023 zijn bachelor af te ronden. Hij liep stage bij HOYNG ROKH MONEGIER in januari en februari 2023.

Waarom heb je voor HOYNG ROKH MONEGIER gekozen?
Ik ben momenteel nog bezig met de bachelor rechtsgeleerdheid, dus ik had tot voor deze stage nog weinig ervaring met het IE-recht. Ik heb echter wel mijn scriptie geschreven over een octrooirechtelijk onderwerp en zodoende is de vonk overgeslagen. Graag wilde ik daarom, voordat ik aan een master begon, tijdens een stage praktijkervaring opdoen en mij bovendien oriënteren met betrekking tot het IE-recht. De keuze viel al snel op HOYNG ROKH MONEGIER. Ten eerste combineert het kantoor juridische én technische kennis in hun juridische praktijk. Dat sprak mij onwijs aan. Daarnaast werken ze in alle takken van het IE-recht; perfect dus om mijn kennis over – en ook passie voor– het IE-recht verder uit te breiden. Ten slotte draait het kantoor mee in de top van de IE-praktijk en kom je dus in aanraking met grote, internationale zaken. 

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Deze stage was mijn eerste en ik had voor de stage nog maar weinig weet van de bezigheden van een student-stagiair. In de eerste instantie was mijn verwachting dat er een enigszins formele sfeer zou hangen op kantoor. Niets was minder waar! Hoewel er natuurlijk hard gewerkt wordt, is de sfeer relaxed en informeel. Iedereen kent elkaar en vindt het leuk om even een praatje te maken bij het koffiezetapparaat.

Wat moet je zoal doen?
Ik ben vanaf moment één bezig geweest met diverse boeiende en uitdagende opdrachten. Als student-stagiair word je nauw betrokken bij interessante zaken en krijg je dus ook een beeld van het algehele inhoudelijke plaatje. Naast het schrijven van memoranda en het verrichten van (jurisprudentie)onderzoek, heb ik ook nog een zitting mogen bijwonen. Ik heb deze twee maanden onwijs veel geleerd; vooral ook van collega’s die stuk voor stuk super geïnteresseerd zijn in de materie en bereid zijn er alles over te vertellen. Soms komen er pittige opdrachten voorbij, maar gelukkig zijn de advocaten en octrooigemachtigden altijd bereid om je iets uit te leggen of anderszins te begeleiden. Naast het feit dat het werk inhoudelijk erg interessant is, voelde ik mij ook meteen thuis op kantoor. Iedereen wil goed werk met elkaar leveren, maar men hecht ook veel waarde aan een goede – niet te formele – werksfeer. Dat sprak mij al vanaf begin erg aan en het is door de weken heen alleen maar gezelliger geworden.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De zitting die ik tijdens mijn stage heb mogen bijwonen, zal mij zeker bijblijven. Niet alleen betrof het een interessante zaak, maar dat is ook een van de momenten geweest die mij heeft geënthousiasmeerd voor het vakgebied. Daarnaast zal ik de leuke mensen en sfeer bij HOYNG ROKH MONEGIER niet snel vergeten. 

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
In het begin van de stageperiode schroomde ik nog weleens om kritisch door te vragen over een klus. Dit zou ik in het vervolg anders aanpakken. Je kan pas echt tot een goed, weldoordacht antwoord komen als helder is wat het onderhavige probleem in de kern inhoudt en waarom dit specifieke probleem opgelost dient te worden. 

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Grote blunders hebben zich gelukkig niet voorgedaan tijdens mijn stageperiode. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten met betrekking tot het verrichte werk, maar ik kijk trots terug op mijn vooruitgang. Ik denk dat ik tijdens de stageperiode veel stappen hebben gemaakt in het schrijven van stukken en het oplossen van problemen. Dit reken ik als mijn grootste succes!

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ik ben tijdens de stage volledig overtuigd geraakt van mijn interesse in het IE-recht en ik hoop na mijn master absoluut verder te gaan in de IE-advocatuur!

Waar denk je over tien jaar te staan?
Over tien jaar ben ik hopelijk werkzaam als IE-advocaat bij een leuk kantoor en ben ik nog steeds even gepassioneerd over IE-recht.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven