Juridisch nieuws

Voorzitter Rechtspraak blijft langer aan

Foto: Rechtspraak

Voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak Frits Bakker blijft een aantal maanden langer voorzitter dan gepland. In overleg met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) is besloten de terugtreding van Bakker als voorzitter pas per 1 januari 2019 te laten plaatsvinden.

Begin dit jaar kondigde Bakker aan af te zien van een herbenoeming na zijn eerste termijn van 6 jaar, die op 1 juli 2018 afloopt. Omdat er op dit moment veel onderwerpen zijn die bestuurlijke aandacht van de Raad vragen, zoals de reset van de digitalisering en de financiële situatie waarin de Rechtspraak verkeert, heeft Bakker ingestemd met een later vertrek. Minister Dekker heeft Bakker voorgedragen tot herbenoeming tot 1 januari 2019. Daarna wordt hij familierechter bij de rechtbank Noord-Holland.

De Raad voor de rechtspraak gaat door met de procedure tot benoeming van een nieuw rechterlijk lid. Deze zal in eerste instantie als vijfde lid van de Raad voor benoeming worden voorgedragen. Per 1 januari 2019 volgt dan de benoeming van een nieuwe voorzitter. Dit biedt ook de mogelijkheid voor de Raad om zich te bezinnen op zijn toekomstige samenstelling. De regelgeving stelt dat de Raad uit tenminste 3 en maximaal 5 leden bestaat.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures
Mercedes-Benz – Mercedes Business Solutions (Rectangle)