Voxius weer volledig in eigen handen

Delen:

Het zittende management van het juridisch werving & selectiebureau Voxius, bestaande uit Marije Bedaux, Terry Verheij, Hielke Bruin en Ruud Harinck, heeft de onderneming weer volledig in eigen handen. Een meerderheidsbelang was sinds 2008 in handen van Randstad.

Adviseurs Voxius
JanssenBroekhuysen Advocaten (Jeroen Bleeker, Robert Hartog), Steins Bisschop & Schepel (Maarten Schepel), Van Putten Van Apeldoorn Notarissen (Otto van de Vliet), Mazars Berenschot Corporate Finance (Roel ter Steeg, Ramon Schuitevoerder), ABN AMRO (Walter Kapel)

Adviseurs Randstad Holding
inhouse (Nuno Almeida, Bart Gianotten, Dieuwke Visser), Allen & Overy (Marianne Drijgers)

Marije Bedaux, Terry Verheij, Hielke Bruin en Ruud Harinck, managementteam Voxius: “Voornaamste aanleiding om een hernieuwde verzelfstandiging te onderzoeken was de overname van Vedior door Randstad. In 2006 heeft Vedior een meerderheidsbelang genomen in Voxius, omdat Voxius een goede aanvulling was op de groep specialisten in werving & selectie en detachering binnen Vedior. Alle deelnemingen in die groep opereerden onder eigen label, met een management dat tevens participeerde als aandeelhouder. Randstad opereert daarentegen wereldwijd onder een beperkt aantal labels met de focus om vanuit één label het volledige professionals-segment te bedienen. Voor grotere markten is dat een succesvol concept, maar in onze optiek leent de nichemarkt van juridische vaste en interimposities in het hogere segment zich niet voor een zodanige schaalvergroting. In deze transactie is de wederzijdse gunfactor van doorslaggevend belang geweest. Randstad heeft hoge ambities voor zijn dienstverlening in het professionals- segment, dus in principe zijn desinvesteringen niet aan de orde. Vanwege de goede onderlinge verstandhouding van de afgelopen jaren en onze solitaire positie in de groep stond Randstad echter welwillend tegenover onze verzelfstandiging en kregen we groen licht om een management buy-out in gang te zetten. De closing van de deal is natuurlijk een mooi moment, waarbij alles gebundeld wordt in een uurtje van handtekeningen zetten. Maar de daaraan voorafgaande periode is eigenlijk bijzonderder geweest: net als in een goed huwelijk komt er toch af en toe druk op de relatie. Die momenten waren goed en leerzaam en geven ons de wetenschap dat we als aandeelhouders meer zijn dan de som der delen. Het sterkt ons in de overtuiging dat we met de hele Voxius-organisatie een prachtig team hebben staan en dat we klaar zijn voor een succesvolle toekomst. In onze verwachting voor de komende jaren denken we aanzienlijk sneller te kunnen groeien dan de markt. In de afgelopen relatief rustige periode voor werving & selectie- en interimdiensten konden we ons toch steeds verheugen in een hoge kwaliteit van zoekopdrachten. Daarnaast hebben we de inhoudelijke relatie met onze opdrachtgevers aanzienlijk kunnen verstevigen. Ook hebben we veel tijd geïnvesteerd in het sparren met onze kandidaten over hun ontwikkeling en kansen. Al met al hebben we de stellige indruk dat ons marktaandeel tijdens de crisis is gegroeid en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. In dat kader zijn we benieuwd of de markt, meer in het bijzonder de interactie tussen bedrijfsjuristen en hun advocaten, nu eindelijk ook klaar is voor vernieuwing.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven