Vrienden van het Surinaamse recht benoemd in de ereorde van de palm

Enkele Nederlandse juristen die zich inzetten voor de beoefening van het Surinaams recht, hebben uit handen van de Surinaamse president een hoge onderscheiding gekregen.

Delen:

Vrienden van het Surinaamse recht benoemd in de ereorde van de palm - Mr. online
Vlag van Suriname (foto: Depositphotos)

Een van hen is Lodewijk Valk, advocaat-generaal bij de Hoge Raad. De president van Suriname, Chan Santokhi, spelde hem vrijdag 3 mei het lintje op. Valk werd benoemd tot Commandeur in de Orde van de Palm. Deze Surinaamse orde van verdienste werd ingesteld toen het land in 1975 onafhankelijk werd en diende om Nederlandse onderscheidingen te vervangen.

Surinaamse rechtspraak

Valk ontving de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor het Surinaamse recht, in het bijzonder de Surinaamse rechtspraak. Hij is al twintig jaar betrokken bij de opleiding van aankomende Surinaamse rechters en van de juridische ondersteuning civiel recht van het Hof van Justitie. Hij is ook medebewerker van het boek Hoofdstukken Surinaams Vermogensrecht, lid van de adviesraad van het Surinaams Juristenblad en lid van het comité van aanbeveling van de Stichting Vrienden van het Surinaamse recht.

Op voordracht van het hof

De oprichter en voorzitter van die laatste vereniging, notaris Aniel Autar, werd benoemd tot officier in de Ereorde van de Palm. Hij werd gedecoreerd op voordracht van de president van het Surinaamse Hof van Justitie, de eerste keer dat het hof dit deed.

Surinaams Juristenblad

In totaal werden elf mensen gedecoreerd, waaronder de juristen Hugo Fernandes Mendes en Carlo Jadnanansing. Fernandes Mendes is gespecialiseerd in het Surinaams constitutioneel recht, contactwetenschapper van het Surinaams Juristenblad, bestuurslid van het Centrum voor Democratie en Rechtspraak in Suriname en van de zusterstichting daarvan in Nederland (Stichting Juridische Samenwerking Suriname Nederland (SJSSN). Jadnanansing is juridisch adviseur, medeauteur van het Handboek Surinaams erfrecht en ook adviseur van het Surinaams Juristenblad.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven