Waarschuwing tegen internetscheiding

Delen:

Beeld bij Goedkope ScheidingenGa niet in zee met online scheidingsbureaus die reclame maken voor ‘goedkoop en snel scheiden’. Familierechtadvocaten en de bemiddelingssite De Advocatenwijzer waarschuwen tegen dergelijke goedkope bureaus die mensen in staat stellen om online hun echtscheiding te regelen.

Via dergelijke sites regelt de cliënt zelf al het papierwerk: van het echtscheidingsconvenant tot het ouderschapsplan. De stukken gaan voor een check naar een advocaat en vervolgens linea recta naar de rechtbank om ingediend te worden.

Steeds vaker kiezen mensen voor zo’n makkelijke online scheiding, zegt directeur Mechteld van den Oord van De Advocatenwijzer. Maar uiteindelijk komen velen van een koude kermis thuis. “Door een gebrek aan juridische kennis zijn ze geneigd snel fouten te maken,” zegt Van den Oord. “Een deskundig advies ontbreekt en voor valkuilen worden ze niet behoed.”

Familierechtadvocaat vertelt Mark van Essen van ESQ Advocaten vindt: ,,Heb je geen kinderen, een huurhuis, geen vermogen of ben je kort getrouwd? Dan kan een online scheiding een optie zijn. Maar dit zijn uitzonderlijke gevallen.” Veel van de internetscheidingen belanden alsnog bij een advocaat, zegt Van Essen. ,,Onder de online scheidingsbureaus bevinden zich ontzettend veel cowboys. Uiteindelijk  rammelt zo’n convenant aan alle kanten en komen de opstellers alsnog bij mij terecht.”

Marjet van Yperen, familierechtadvocaat bij GMW Advocaten, beaamt dat: ,,Stellen willen zo snel en goedkoop mogelijk van de scheiding af zijn. Vaak zien ze allerlei aspecten over het hoofd of maken ze afspraken die ze uiteindelijk niet kunnen nakomen. Met financiële, emotionele en fiscale problemen tot gevolg.”

Lees hier het volledige artikel.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven