Zabdaj Pollen (Taylor Wessing) over bruggen slaan

Overstap van de week is Zabdaj Pollen. Pollen heeft per 1 januari de overstap gemaakt naar Taylor Wessing. Naast zijn rol als partner geeft hij leiding aan het Corporate / M&A Team binnen Taylor Wessing Nederland en België.

Delen:

Zabdaj Pollen (Taylor Wessing) over bruggen slaan

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waar komt u vandaan en zijn deze eerste weken bij uw nieuwe kantoor bevallen?
Ik heb per 1 januari 2021 de overstap gemaakt van AKD naar Taylor Wessing. Ik kom terecht bij een grote speler op de internationale markt, met meer dan 1000 advocaten in 28 kantoren verspreid over 16 landen. Mijn ervaring op het gebied van de internationale transactiepraktijk en de internationale focus van Taylor Wessing komen hier goed samen. Dat is een belangrijke overweging geweest bij mijn besluit om deze overstap te maken. De eerste weken zijn buitengewoon positief bevallen. Het was een warm welkom en een snelle aansluiting bij mijn nieuwe kantoorgenoten en cliënten. Het Corporate M&A team bestaat uit energieke, ambitieuze en kundige specialisten. Samen gaan wij voor verdere groei van de praktijk in de komende jaren.

Met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij Taylor Wessing?
Het verschil maken? Taylor Wessing is een kantoor met enorm gedreven en toegewijde medewerkers. Dat past perfect bij mijn eigen werkwijze en motivatie. Een goede match!

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Dat is uiteraard een zaak uit mijn tijd nog bij AKD. Ik begeleidde het aan de KLSE genoteerde Maleisische IOI bij de verkoop van een meerderheidsbelang in Loders Croklaan aan het aan de NYSE genoteerde Bunge. Het was een complex overnameproces waarin verschillende aspecten (juridisch, fiscaal, financieel en o.a. communicatie) samengebracht moesten worden. Dat betekent werken vanuit een geïntegreerd team, samen met veel andere stakeholders en adviseurs. Bijzonder hierin waren de cultuurverschillen. We zaten geregeld aan tafel met gespreksgenoten uit een veelheid aan landen en culturen, wat onmiskenbaar ingrijpt op onderhandelingsprocessen. We wisten effectief een brug te slaan tussen deze culturen en dat was een van de sleutels om dit project tot een succesvolle afronding te brengen. Kortom, een deal waar ik met mijn expertise veel waarde aan heb kunnen toevoegen en een deal waar ik zelf ook lessen uit heb kunnen trekken. 

En tot slot: mocht u – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine moeten zitten, wie zou u dan in ieder geval bij u willen hebben?
Uiteraard met echtgenote en kinderen. Maar dat telt als huishouden voor één, dus als er dan toch nog plek is, zag ik graag Michael Porter aanschuiven. Met hem zou ik in de avonduren bij het knisperend haardvuur graag discussiëren over de impact van zijn Five Forces theorie op de overnamepraktijk. En ik weet het, zijn theorie is van alweer even geleden en lijkt misschien uitgekauwd, maar deze heeft nog niet aan betekenis ingeboet. Ik ben ervan overtuigd dat je als transactie advocaat sneller en gerichter je rol waar kunt maken in een overname, wanneer je aan de start een diepgaand begrip ontwikkelt over welke factoren welke invloed hebben op de deelnemers van die overname (kopers, verkopers, target).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven