25 jaar Awb: feest voor een jarige wet

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Minister Sander Dekker van Justitie en Veiligheid

Bijna was het 25-jarig bestaan van de Algemene wet bestuursrecht opgeluisterd met een lawaaidemonstratie. Een groep Limburgers wilde het geluid van een overvliegend Awacs-vliegtuig laten horen, maar de burgemeester verbood hen om dat op de Turfmarkt te doen. Daar was in de Haagse vestiging van de Universiteit Leiden zo’n beetje heel bestuursrechtelijk Nederland bijeen voor het jubileum. Tal van sprekers – sommigen nauwelijks ouder dan de wet − belichtten de Awb op het door de Universiteit Leiden, Radboud Universiteit en Rijksuniversiteit Groningen georganiseerde congres. Minister Dekker sprak de aanwezigen toe en zette Michiel Scheltema, geestelijk vader van de Awb, in het zonnetje. Chris van Houts fotografeerde iedereen van links naar rechts.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top